Fåglar och fjäril

 
Så. Nu är de första höstblommorna planterade och på plats.
 
 
 
 
Jag har nyss börjat göra lite höstfint på min lilla uteplats och jag hoppas på många vackra höstdagar då jag kan sitta under min värmefilt och höstkaffemysa utan att frysa. Med en sisådärsommar vore det allt på sin plats med en helt igenom härlig höst! För övrigt är min värmefilt stor nog att värma två par ben, bara så du som är drickakaffeutomhussugen vet :)
 
 
 

Glad måndag!

Här får du lite hjälp så att veckan börjar glatt och skrattet kommer igång :)
 
 
 

Den onde och den gode Babylon från Arken (och pratglada gubben Noa på köksgolvet)

Ont och gott i en saliggörande röra, men allt smakade bra och gjorde gott! :)
 
 
 
En härlig kväll med gott sällskap, tack Johan! Timmarna gick och det borde nog vara godtagbart om gudstjänstsbesöket uteblev... Men jag kom faktiskt både upp och iväg! Gjorde du? :)
Vi ses om två veckor, då hos dig och din gitarr. Jag ser fram emot att träffa er båda två :) Och Lovisa, du har härmed tre veckor på dig att komponera, tänka ut, fundera över, shoppa för, formge, smaksätta, förverkliga och till sist bjuda på en makalöst god tårta! Kom ihåg; ju bättre tårta, ju bättre konsert! ;)
 
 

Pojkbesök

 
 
 
Efter dagen på landet, med promenad, (och smitning för att försöka ta kattmaten på trappen) en del inte-vara-vid-bordet-träning, några nej-inte-vara-i-soffan-tillsägelser och ett och annat utrop av sorten nej-enso-neeer, tog jag lillpojken med mig hem. Hur bra den idén egentligen var visar sig först i morgon. Anar att jag, trots alla ajabaja, hittar honom sovande i soffan...
 
 
 
 
 
 
Enso i baksätet
 
 
 
 
 

 
 

 
 
När vi kom fram var Noa den som vågade sig närmast och så länge Enso inte knorrar för mycket eller fladdrar för mycket med öron armar och ben går det bra tycker Noa. Melva har jag inte sett mycket av alls. Förutom då hon hux flux flög liksom nånstans högt uppifrån och drog med sig en kruka. Krukan höll, jorden spreds vida omkring och Melva är fortfarande en liten kruka. Just nu i sitt fenomenala gömställe: under sängen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har jag tur nöjer han sig ändå med att ligga i fåtöljen också i natt.
 
 
 
UPPDATERING:
Jomenvisst, på morgonen (efter att under natten långt över tio gånger gått upp och dragit ner) hittade jag honom i soffan. Å andra sidan visade han sig vara toppenduktig på att vänta ensam i bilen! :) Nu hoppas vi att Lovisa filar till det sista av Ensos hårda kanter och vassa klor...

Min vecka i bilder

 
Måndag
Kattdag med tv-spelspojkar
 
 
 
Tisdag
Ballongpang (tyvärr), musikprat och fasligt försenat födelsedagsfika
 


 
Onsdag
Bibelskola i Värnamo och planer på att åka dit också en söndag...
 


 
Torsdag
Motorcykeltur i all möjlig skyddsutrustning
 
 
 
Fredag
Mamma målade brädor, Gud målade himlen
 


Regnbåge över Elghult
 


Hoppas att du haft en minst lika god vecka!
 

I dag har jag mest legat på sofflocket - ändå blev jag vansinnigt trött!

 
 
 
 
Blixten heter han.
            Och ibland är han som en.
 
 
 
 
 
 
 
Ja, det var min dag. Mycket mer blev det inte och det räckte och blev över ändå.

Fredagens födelsedagsfirade

 
Linnea 16 år!
Det firar man väl väldigt
bra med att inviga en
grisrosa grill och bjuda
på minst två efterrätter!
 
Vi gjorde oss en fin kväll tillsammans och äntligen fick jag använda min grill som stått och väntat på festligt tillfälle för invigning. Vad jag skulle bjuda på visste jag redan; bananer med mjölkchoklad och äpplen med kanel och socker och smör. Och glass. Så klart. Vad som skulle bjudas före efterrätt var liksom lite mindre viktigt... Så klart.
 
 
 
  Ta en banan
 
  Skär ett snitt i banen där du
  kan trycka ner chokladbitar
 
  Tryck ner chokladbitarna
 
  Värm i ugn
  Eller grilla på grisrosa grill
 
  Servera med glass
  (kaffe gör det hela ännu lite
  godare)
 
  Ät och njut!
 
 
 
 
 
Här syns present gömd bland allt annat på bordet. Först var den gömd i mitt städskåp. Kanske inte ett jättebra gömställe, men åtminstone bättre än Erikas förslag att gömma presenter i kaffekokaren.
 
 
Kvällen avslutades med lite spel. Det är så riktigt goda kvällar avslutas bäst. Eller så är det just för avslutet som kvällen blir så god.
 

En dag för sent, men inte två!

För här kommer nu mitt hurrarop och min födelsedagshälsning till dig :)
Kanske kan vi fira med lite grillat gott i kväll, om vädret tillåter...
Grattis och stor kram till dig, fina Linnea! ♥
 
 

Dagarna som gick

 
 
Sista dagarna i augusti
 
 
 
En del envisas med att påpeka att hösten är på ingång. Men står den verkligen i hallen och trampar? Är den ens utanför och krafsar på dörren?
Denna septemberdag bjöd på många solglimtar, liksom mer eller mindre hela långa september hittills ;) Det var sittauteväder, kortbyxor, solenskinerkisande ögon och bara aningen för mycket nordanvind.
 
 
 
 
I dag planterades blommor och träd på Sörgården (men buskarna får vänta).
Vi räddade avbrutna rosor, gick barfota på klinkergolv och valde till slut en fyrkant som ska få bli kvar och tillsammans med likadana fyrkanter få gör vår uteplats till en plats med mycket fint golv :)
 
 
 

Becki peppar och saltar

Från lillasysterblogg till lite större blogg...

RSS 2.0