Dagens äventyr

Vi tittade på lampor (ingen följde med hem)
mattor (en ligger på mitt köksgolv)
fåtöljer och andra möbler (katalog och nya idéer tog vi med oss därifrån)
och på tillbakavägen kikade vi in på Karins lanthandel i Kulltorp och tre glassar tog vi med oss ut till bilen som färdkost under vägen hem. Som om maffiga smålänningenfikat inte var nog...
 
Den gröna med blommor funderade jag faktiskt på... men nja, just blommorna föll mig inte riktigt i smaken.
Sedan förflyttade vi oss till nästa affär där jag stolsnurrade så hela barndomen kom tillbaka... och då blir man ju alldeles lagom ursugen på glass!
 
 
 
Sötare affär får man leta efter. Och kanske hittar man inte ens då.
Klassisk före- och efterbild, varsågod! :)
 
Melva verkar vara nöjd med mitt köp. Mattan är skön att ligga på och funkar alldeles utmärkt att rulla omkring på medan man tvättar sig. Själv ligger jag i sängen och ska ta igen mig efter dagens äventyr och tack och lov vinner inte mattan över sängen, så jag har gott sällskap här intill... God natt!

Mammanonifika

Mammanonis pita med spenat är nog de godaste. Och just sådana (och annat hemskt gott) bjöd hon på i dag, tack ♥ En gråkall dag blev genast ljusare och varmare!
 

Kaffe och gödsel

 
 
Efter både kyrkkaffe och sörgårdskaffe och ännu några koppar kaffe här hemma satte jag händerna i jorden och nu är allt redo för frön! Det ska bara till några fler riktigt soliga vårdagar först...
 
 
Under tiden får man njuta av blommor i krukor och det är ju inte illa det :)
 

Katten med kronan

 
 
Melva är inte lika förtjust i kronan som jag. Men hon ser förtjusande ut med den på sig tycker jag :)
 
 

Katten och kronan

 
 
I kväll bjöds jag på riktig lördagsmysmiddag hos familjen Linnarsson - åh, så gott! Lilla flickan Michelle är lika glad som jag i fjärilar, rosa och sötsaker. Det fanns prinsesskronor kvar efter hennes barnkalas och jag, lyckliga jag, fick en med mig hem! Lovisa, en sådan skulle du haft i dag, när du gick på hatt-kalas! Ett är säkert: blir jag bjuden på sådant kalas vet jag preciiis vilken huvudbonad jag ska välja!
 
Jag vet inte inte riktigt var jag har den sötaste saken. På huvudet eller mot kinden...
 

Lika lång som god fika blev ännu längre och godare efter överraskningssällskap

Inte minst för att de kom med tårta! Eller, ja, köpte där på Bernts och smygöppnade och provsmakade och bjöd oss på, tack!
 
Johan och jag på ännu en i den oändliga raden Berntsbesök. För många har de blivit genom åren och denna var inte sämre än vanligt.
Grattis Johan! Som uppvaktning gav givetvis ballerinamannen det godaste av allt (förutom tårta..?)
 
Och som vanligt gick det åt enorma mängder kaffe. Särskilt efter att gubben i lådan och hans fru dykte upp och gjorde oss sällskap. Mamma inspirerades av tre ungdomar som, istället för mer normala fikabeställningar i stil med en bulle till kaffet, delade en tårta i tre bitar. Favorittårtan fanns inte, men väl en som var väldigt god ändå (persikotårta). Det blev sannerligen en rejäl firarfika, vilket Johan och jag för all del bestämt oss för att ha, men nog fick vi så vi håller oss länge? Ända till nästa gång... 

Som en liten gudstjänst

Ja, det var just precis detta som jag hörde under min radiotiostund. Som en egen lite minigudstjänst. Det får bli min god helg-hälsning till dig ♥
 
 
 
God is fighting for us,
Pushing back the darkness
Lighting up the Kingdom
That cannot be shaken
In the Name of Jesus,
Enemy's defeated
And we will shout it out,
Shout it out
 

Repristips!

För jag vet ju att jag sagt det många gånger förr... men bra saker tål att upprepas!
 
 
Ligger och tar igen mig och har inte bara Melva som sällskap, utan Radio 10 och precis just nu ljuvlig sång och musik med Darlene Zschech. Och jag vill inte sitta med skatten ensam, utan ta dig en titt du med! Kanske blir den ett gott sällskap ock för dig? :)
 

Ännu en utefika, hurra!

 
Och Melva hurrar med oss. När hon inte snurrar in sig bland kvistar och buskar alltså...
...fast då kan hon istället ha oturen att hamna i knät på nån pussglad galning, stackarn.
 
Om man frågar Melva är det nog inte alla gånger det är så härligt att vara gränslöst älskad. Ett par gränser skulle inte direkt skada. Så begränsade jag också mitt eftermiddagspussande till på tok för få..! Man gör så gott man kan och godare kan man inte göra.

Sten-Egons

 

God början, gott slut!

Efter snabb middag hemma på landet blev det lång fika i Betel, med sång och musik av Sten-Egons kapell.
Pastor Barbro mötte mig med orden "här kommer hon som är så glad i de rosa kopparna" och ack så rätt hon har! Jag blir en gnutta lyckligare efter en kaffestund med sådan kopp i hand och väljer dem alltid. Trots att de blå kopparna alltid står först.
Kakor finns det ju också så att det räcker och blir över. Jag tog av alla, men gav pappa den med nötter. Och i slutet kom Barbro och erbjöd pappa ännu en kaka, vilket gjorde att inte han åt inte mindre än tre nötkakor. Det är min pappa det! Alla goda ting är tre, brukar han ju också påstå. Och ja, se så glad man blir av tre goda ting :)
 
Betel är söt, både upp i taket och längst väggarna... Om tre veckor är det dags för nästa fikastund, sista för terminen. Tydligen ska något "Love Team" uppträda då. Det vill man väl inte missa... eller? :)
 
När jag framåt kvällen kom hem blev det kaffe och knutknåd vid köksbordet (tack snälla söta Erika!) Salta pinnar, vindruvor och tomater. Kanske konstig fika, men god ändå :) Och nu ska jag sova gott, hade jag tänkt. Du gör det redan, hoppas jag...
 
 
 

Thomas Petersson om svordomarna, kärleken till sin nästa och bönen. Och genom allt flödar skrattet.

Var du inte där? Passa då på att tjuvlyssna en smula och se om skratten är smittande goda...
 

Middag med pappa

och en som ville provsmaka



Dagens finbesök

fick jag själv hämta hem. Och det gick bra, förutom några ömkliga läten under genvägsfärden hemåt...
 
Men väl hemma slutade flämt, knorr och beklagan. Då blev det Melvas tur att klaga istället :/ Ja, hon tycker nog att jag drar hem och bjuder in lite för många jobbiga fyrfotingar (Cello (fast just han är ju faktiskt välkommen tycker Melva), Enzo, Blixten, Nozzy, Mollie... och Zlatan som helt sonika bröt sig in). Lite vågar man dock närma sig och maten och lådan och alla sovplatser kan man dela med sig av. Melva är ju bara lite missnöjd - inte missunnsam  ;)

Söndagens soliga fruktstund

och här kommer bildbevis på både frukten och solen, men framför allt den där kattleken som alltså äntligen blev av (och som med sin filmat-på-långt-håll-nackdel givetvis gör sig bäst i hd, så man alls ser och inte bara anar menar jag, för det vore ju synd på två så söta kissingar!)... Bravo Melva, du kan ju! ;)
 
 

Annorlunda gudstjänst med Thomas Petersson

 
Vi for till Hamnkyrkan i eftermiddag, för att vara med på ännu en annorlunda gudstjänst. Fullsatt trots strålande sol ute, härligt!
 
Quizkamp i väntan ... på att Thomas skulle intervjua Thomas.

Solfika

Tydligen har inte Linnea fikat ute på min lilla uteplats. Illa! Tur att dagen bjöd på tillräckligt med sol och värme för att få till en premiär :) Vi hann fika en stund, bara vi två (och Melva så klart och hennes nya vän Zlatan) men snart kom Erika och gjorde oss sällskap efter sin avklarade joggingrunda.
 
 
Här leker Zlatan med Melvas koppel, men de lekte faktiskt med varandra också (bildbevis på gång).
 
 
 
Tack för i dag, mina fina grannflickor! ♥

Pingpongboll och pastasallad

Lycka är... En härlig eftermiddag på landet, med riktig sommarmat att äta ute i nästan sommarväder. Precis som i går alltså! :)
 
Mammas nya loppisfynd var, bland mycket annat mycket fint, dessa glas och den söta kannan.
 
 
Johan och jag for ut till Solgården för pingis. Men först blev det pastasallad och sen gjorde jag en riktigt sommarsmakade fejktårta som jag serverade på mammas loppisfyndande stora fat. Stort och lite tungt, så Johan fick äran att bära. Fast han gjorde ett försök till tårtsmitning...
 
 
Tur att han ändrade sig, så att tårttokiga mamma inte blev ledsen!
 
 
Mätta och belåtna förflyttade vi oss så äntligen till garaget och pingisbordet. Och sedan flög det bollar lite hit och dit. Snyggaste på/kring bordet stod så klart pappa och Johan för. Själv fick jag till några snygga på helt andra ställen istället... Ibland får man faktiskt vara nöjd med att bollen alls går över (via taket, golvet, nätet eller gräsklipparens däck) och ibland får man glädjas över hur snyggt den liksom leker sig fram i rummet, bland lås, lådor, åkdon, skymslen och vrår.
 
 
Johan in action. Och just den här gången (andra eller tredje försöket?)
lyckades han faktiskt pricka pingisbordet och spelet kunde fortsätta...
 
 
När solen började gå och gömma sig började det bli kallt och vi gick in för att värma oss med hjälp av te, kakelugn och inte minst kattgos. Jo jo, Johan börjar mjukna... Bra jobbat Loui! ;)
 
 
Sen blev det tack och god natt och hemfärd. Och där väntade några flickor i upptänt trapphus... Som en alldeles egen välkomstkommitté ju! ;)
 
Dåliga kort varje giv, hela tiden. Men så, helt plötsligt, kåk för båda två..!

Fina flickor hela dagen!

Efter fina flickor på vårdcentralen (Karin, med lika starka som vänliga nypor, och Åsa, med gokram och påminnelse om annorlundastunden på söndag) och hastig påhälsning (hos fina föräldrar) ute på landet, blev det så äntligen dags för lite Lillymys igen! Inte en dag för tidigt. Mer nån vecka för sent :/ Nåja, jag fick ju gos därefter! :D
 
Efter påfyllning av prat, kaffe och mys blev det hemfärd för knut-knådning (tack Erika) och tonår med Linnea. Jag tog i lite för mycket och ja, ibland får man betala dyrt. Så den där dumma knut med knotiga kamrater behöver nog sig en omgång i morgon med (förlåt Erika)
 
 
Redo för annorlunda poängjakt!
 
 
Vi jagade bensinpriser, flaggstänger, matställen och bokstäver och räknade så galet många siffror att min mattehandikappade hjärna gärna istället stannat kvar vid att rimma nya sånger, bilda ord med hjälp av kläder och ting och hitta gömt djur(namn) i bönerummet...
 
 
 
Tack för i dag! En riktig dyrbar toppendag ;) ♥ Kram!
 

Vart jag ska i morgon:

 
 
Kanske ses vi där? :) Annars hoppas jag att du får en god helg, vad du än gör och är.
Och Lovisa, hoppas att tentan går bra och att du sen får en skön vilohelg.. Tänker på dig och håller tummarna! ♥ Kram

Brunch

Bättre än både frukost och lunch var för sig!
 
 
Vi dukade utomhus, trots att det regnade. Men det var ju härligt vårregn! Och, med filt om axlarna, varmt nog för utesittning.
Melva försökte gång efter annan att sno åt sig våra platser. Till slut gav jag henne en egen. Den dög en stund. Riktigt nöjd var hon först när hon i Erikas knä fick ta sig an resterna av makrillmackorna...
 
 
Tack för i dag ♥ Kram!
 

Tisdag är en fikadag

... men denna tisdag var allt lite extra fikaglad. Först sedvanliga elvakaffet med Emma (och nytillskottet Affe, som verkar vilja bli stadig medlem i vårt tisdagselvakaffegäng) och sedan, mitt emellan hem från landet och iväg till Värnamo, ett nytt fikabord. Denna gång hos Birgitta, där långa Johan lätt som en plätt och bara aningens stående på tå hängde upp en gunga.
Jag fick en glasskompis i lilla Svea. Två glasspinnar var. Och vi ville ha mer (även om Svea var den enda som sa det högt). Men hey, kaffe och fikabröd är ju inte det minsta sämre!
Sen åkte jag mätt och glad och mycket belåten, ja faktiskt en gnutta härligt lycklig, vidare mot Värnamo. Varifrån jag kom hem en stor låda rikare, till Melvas stora lycka...
Från början var vi tre, när jag åkte sa jag hejdå till dubbelt så många. Fika utan slut - det började med glass och slutade med banan. Däremellan muffins, bulle, många pepparkakor (de flesta ner i Sveas mage), chokladbit, kaffe (som inte bara hamnade i magen, utan också utspilld på bordet) fågelkvitterskola med Svea (lämplig nivå) och farfar Wåge (olämpligt svår nivå, men för all del vackert kvitter). Tack till alla och för alltihop!
 

Snögården har blivit Solgården

... inte en dag för tidigt!
Inte mer än lite snöslask kvar i en skuggig svacka. Äntligen är genvägen en genväg igen!
 
Efter höns- och kattkoll passade jag på att bilstäda i det vackra vädret. Ville inspekterade nogsamt.
 
 

Första andra tredje

Eller bara första! första! första! Och mängder av bilder, som om man alldeles tappat både räkningen och fattningen.
För i dag bestämde jag mig för att våren börjar. Ut med jorden, sortera bland frön och fira med första uteomhusfikan! Åh, så underbart! Melva var med mig alla utetimmarna och vi hade mest hela tiden sällskap av grannpojken Zlatan. Framåt sena eftermiddagen gjorde Erika mig sällskap; första kaffekoppen ute i solen, hurra och äntligen!
Jag rev bland jordsäckarna, Melva rev i mossan och Zlatan rev väl sitt hår i frustration över en inte så leksugen Melva...
 
 
Vårens första blommor planterade :) Penséer så långt ögat kan nå!
 
Men mitt i vårstädning och blomplantering stötte Melva ner denna lilla söta bordsdekoration, ja, innan jag ens hunnit fotografera av hur sött det blev ;) Så blev det ännu mera städning (och återigen glasfritt, vilket ju kan vara bra med tanke på att det förhoppningsvis blir barfotaväder så småningom...) men lagom till att Erika dök upp var allt klart för att njuta frukten av arbetet, och det med kaffe och kex, filt om axlarna, quizkamp och wordfeud... Välkommen vackra vår!
 
 
 Brieost, wordfeud och kattpuss
Fräääs!
 
Lagom till att vi var nästan färdigfikade kom jag på att jag ju måste rädda och omplantera min lilla bordsblomma. Fann en lämplig litet ny söt glasburk och där hoppas jag blomman får bo kvar, i fred från alla grannskapets fräna katter, inklusive fräsiga Melva.
Blomster på plats. Nu kan våren komma. Och stanna. Tack.
 

Spontant enligt plan

Jag dukade fram de ostar jag hade och inte mycket återvände till kylskåpet...
Johan och jag hade bestämt oss för en ost-och-kex-kväll denna lördag och allt gick enligt planerna. Tidigare under dagen var jag med mamma och pappa ute på landet, fixade med däck, jord och blommor och alla blev trötta. Ändå sa jag att om de ville, och liksom råkade orka, var de välkomna att göra oss ostätare sällskap till kvällen.
Mitt i kexsmulandet knackade det på och in kom fikasugna föräldrar och hjälpte till att tömma bordet på ost och fylla rummet med skratt. Smått spontant passade vi på att göra upp lite lösa pingisplaner... Kanske nästa helg?
Johan provsmakade brieost. Mamma åt upp det som blev kvar.
 

Bengtsång på torsdag istället för kyrkbänk på söndag

Från torsdagens lilla lovsångskonsert. En god stund. Då gör det inte så mycket att man inte orkar iväg på gudstjäns i morgon...
 

Lång dag med bara korta stunder hemma

för mest har jag varit, känns det som, överallt annat än hemma...
Vi kollade bilens lampor i Anderstorp, innan vi for för jeansshopping i Värnamo. Och medan jeansen lades upp passade vi på att luncha (och äta glass i stora lass!)
(Och råkar man så undra, är den röda pricken med den blå pricken bredvid, föräldrarna på väg ut och bort från lunchstället. Själv hade jag just hämtat upplagda jeansen och så möttes vi vid bilen igen...)
Och vi styrde tillbaka till Gnosjö där tålmodig Johan väntat för kaffestund. Men det var väl värt väntan, eller hur?! :) På slutet dök mamma upp som gubben i lådan med efter-lång-arbetsdag-trött Lovisa i släptåg. Innan hemfärd blev det second hand-titt, varifrån Johan kom med två böcker och jag med fyra dricksglas. Hemmastunden blev dock kortvarig, för Bengt Johansson höll lovsångskonsert och det vill man ju inte missa hur trött man än är! Så jag satt och vred mig i kyrkbänken och tackar Erika så väldigt för axelknådningen efter kvällsfikat (för det var inget fika i kyrkan, så det fixade vi själva) tack!


Nu äntligen blir det sängen och vila och sovmorgon så länge jag vill! Så det är väl bäst jag redan nu önskar god helg, innan den är halvt förbi... God helg!

Äta-ute-dag

Efter sen vårrulle-lunch med mamma och pappa åkte jag vidare i solen, med Linneas glömda solglasögon på. Kom till Bernts och fick i väntan på vännen Agneta gott sällskap av fina Fli och Sprallice.






Snart slut på filmmysmörker

i alla fall mitt på dagen. Så som vi haft det i snart ett halvår eller nåt. Hur som helst, alldeles tillräckligt länge nu. Eller alldeles för länge om man ska säga sanningen. Fast det är ju också något alldeles genomhärligt och mysigt med att kunna ha en filmkväll klockan fyra på dagen!
 
 
I mitten av filmtittandet var vi tre, men vi började och slutade med en i soffan och en i fåtöljen. Och även om det inte ser ut som att vi tittar på samma film, så gjorde vi faktiskt det.
 
 
 
Framåt riktiga kvällen
(och andra ringen-filmen)
gjorde vi varma mackor.
Och mera kaffe.
Och allra sista stunden
av filmen fick vi se på datorn
(eftersom min dvd sjunger på sista versen)
 
 
En ganska fin sak med vintern är ju filmmörkret.
Men jag skulle ljuga om jag sa att jag kommer
att sakna det nu när våren är på ingång...

Som katt och hamster

Det är klockan två på natten man får idéer i stil med "åh jag vet, jag tar med en hamster och hälsar på en katt". Men se, det gick ju fint det!
Och så är det ju det där med natten, att allt bli lite annorlunda då och man kan se saker man förut inte alls noterat. Plötsligt kan en gammal lampa bli som ny!
 
 
 

Sista fikan

men om två veckor kör vi väl Chicago igen?



Är det du som är söt, eller pratar jag med socker i mun?

 
Tonår med Linnea och Becky. De där som kommer, är välkomna, men kommer sent. Och tydligen går hem sent också. Vi hann ju inte ens spela klart. Det där spelet vi inte riktigt förstod oss på i början, men det tog sig faktiskt till slut! Avslutade med riktigt målhopp kan man väl säga och snurr på dansbanan kan man också säga.
(Filmbevis är på gång.)
 
Efter några timmar av fin andakt, många kramar, (mest Neakramar) en och annan min som speglar vad vi mestadels kände inför nya spelbekantskapen (Tribond) och några koppar annorlunda kaffe (jag drack svart, Linnea med grädde i koppen och socker unnder läppen) återvände vi hemåt en bra stund efter midnatt. Nu ska här sovas! I morgon blir det kanske second hand. Om vi orkar. Hur som en bra början på vad som ser ut att bli en.. God helg!

God morgon!

Morgongäsp på andra sidan draperiet

Åker som åker...

... en ström och en lund
 
I helgen passar jag (okej, gossnyltar) Åkerlunds lilla blixt till katt. Fast han är mest lealöst härlig, med fladdriga ben, stor mjuk mage och pytteliten pussig hals. Blixten heter han ändå och namnet lever han säkerligen upp till, även om jag ännu inte sett något som talar för det. Å andra sidan ser man väl sällan sådana som är snabba som oljade blixtar? Här åker han i alla fall bil (mig veterligen för första gången sedan hans tioveckor-och-dags-att-flytta-hemifrån-resa) och är alldeles tyst, lugn och lealös som vanligt.
 
Fröken Åkerström och unge herr Åkerlund, första mötet.
Kanske inte kärlek vid första ögonkastet, men inte heller hat.
Och för den som undrar över nuläget:
Första spinnandet och lilla lekfulla tassen mot mitt finger (under mitt tangentbordsttryckande) inträffade klockan 02.11. Piiip! Och tack! :) Vem vet, i morgon blir det kanske lite lek och kärleksfullare och också mellan katterna :)
 
 

Gruppens påskfika

I kväll träffades gruppen (i brist på bättre namn) hos Barbara och Åke och fikabordet var verkligen dukat till bristningsgränsen! Och gott var det ju också. Och mätta till bristningsgränsen blev vi ju också.

Födelsedagsblommorna

Gult gör gulligt på mitt köksbord
 
 
 
 
Ännu låter Melva det mest av blommor och blad vara
(men så har hon har ju också sin favoritblomma i ett annat fönster).
 
 
Min nya favorit ser ni här:
 
 

Förra tisdagen

 
Linnea gör chokladläppar
 
Förra tisdagen blev jag ju födelsedagsfirad lite i förväg. Och Linnea stannade på lunch. Och bjöd på spontan ramsa före bananefterrätten, tack!
 
 
Bananen är slut och firandet likaså. Men sångramsan finns ju kvar, varsågoda:
 
 
 
 
Tack för ett utomordentligt gott lunchsällskap! (se bild) och kram! ♥
 

Påsklov med Linnea!

 
Gode tid, vad det har gått åt mjölk! För vi har druckit många koppar kaffe dessa dagar (Linnea och jag har ju nästan lika mycket mjölk som kaffe i det vi kallar för kaffe) Och en och annan bulle och godisbit och "godjubbe"...
 
 
Natten till torsdag: Kortspel och vansinnigt mycket chokladgott
 
 
Torsdag kväll: Kortspel igen och annat chokladgott, tack!
 
 
Fredag: Ännu mera kortspel och balansering av chokladgott på huvudet (men mest har vi ju ändå så klart ätit av det)
 Linnea brände en chokladbit över ljusets heta låga och gav tummen upp för det. Eller ner. Faktiskt oklart vad det till slut blev för tum-utlåtande.
Linnea balanserade godispåsen på huvudet, stabilt och bra, sträckte sig graciöst och med påsen kvar för att tända lampan... men där nånstans gick det snett. Och neråt föll påse och ut kom översvämmande många chokladbitar.
 
 
Ungefär så här ser mitt köksbord vanligtvis ut när Linnea går.
 
 
Lördag eftermiddag: Sagan om Ringen, två första filmerna.
 
 
Söndag eftermiddag: "Det vanliga". Alltså mera kort, kaffe och katt :)
 
Och så kom måndagen, i dag, sista lovdagen: Frukostfilm!
Vi avslutade storslaget och låg som utslagna på soffan, som i hög på varandra. Vissa somnade, vissa var nästan vakna och till sist var filmen sedd, pannkakorna slut och dagen många flera timmar gammal. Tack för ett toppenpåsklov! Men, som sagt, nu kan jag faktiskt behöva ta lov för att återhämta mig efter påsklovet...
 
 
Före vi föll och filmen startade och vi egentligen alls ens vaknat.

Becki peppar och saltar

Från lillasysterblogg till lite större blogg...

RSS 2.0