Farligt fint besök


som kom och gick och gav och fick



I dag är pappas dag

 
Hurra! Hurra! Hurra!
 
Det firade vi med att första ta det lugnt, sedan lyfta tungt och mittemellan allt äta oss allt tyngre!
 
 
Han uppvaktades med ett och annat och nästan allt i orange. Äppelpajen kom jag med nygräddad och varm... men det bjöds annat gott och flyttades på möbler - och plötsligt var det natt. Men ja, då vet man ju vad det blir för efterrätt i morgon då :)
 
 
Efter många nätter i storarummets soffa tror jag mamma och pappa sover både sockersött och drömskt gott i natt. Och det är de väl värda.
 
 
Det börjar bli fint på riktigt nu!
 
Sena som vi är firade vi in på nästa dag och först då, kring midnatt, fick han till sist också sin (smörgås-)tårta. Men som de gottegrisar vi ju också är, blir det nog någon gräddigare tårta vad det lider...
 
 
Grattis på födelsedagen,
världens bästa pappa!

Parent-eser och några beslut närmare nytt

 
I dag fick gräsligt så mycket gjort! Men det är ju tur, för nu orkar man knappast få överhuvudtaget något alls annat gjort på flera dar...
 
Vi började i rätt ända: äta gott, så att man orkar gå i affärer!
 
 
Sopplunch på Stigs café
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glada och mätta for vi till Badhuset för att se om vi kunde hitta rätt bland blandare, duschdörrar och
 toalettstolar... Och nog kom vi en bit på väg! 
 
 
 
 
 
Här är vi
på väg in i affären
under stor hast för att komma
undan det häftiga regnet. Mamma
tyckte att det regnade rent förskräckligt
mycket när hon steg ur bilen. Och där i trappan
förstod hon varför, när hon såg att hon
parkerat så att vattnet från taket
strålade ner just precis
där förardörren
öppnades
 
 
 
 
Snart i vårt gröna badrum..?
 
 
 
 
 
När vi skulle ut från Badhuset kom vi in på Mio. Ja. Varför inte titta lite på lampor och nya fåtöljer, nu när storarumsfåtöljerna flyttat ut i verandan?
 
 

Snart framför kakelugnen?
 
(Dock i annan färg. Typ röd?)
 
 
Ja. Det där var ju en parentes, Mio. Trots att jag kom därifrån med en sötsak...

Nåja. Så var det ju saken med golv och väggar. Man är ju inte direkt missnöjd med hus toaletten ser ut i dag. Något snarlikt vore bra fint! Låt oss backa till 2010 och följa med Stina på en toalettrundvisning. En månad och två dagar senare kom bland annat Melva ut, som fanns där inne i runda gosmagen. Bara som en parentes alltså.
 
 
Mamma kunde tänka sig ett väldigt snarlikt golv. Men jag är ju mer förtjust i väggarna och när inte sådana finfina fanns att få så... nä mamma, det här blir det inte när vi gör nytt:
 
  
Istället är detta beställt:
 
 
Mjukt grönt
 
 
 
 
 
Sista stoppet blev i
Gislaved och det var
(tack och lov, vi är så trötta!)
det snabbaste stoppet för
dagen. In för färgprov, tack
och hej och hem igen.
 
 
Och hemma tog min sötsak
emot mig och parentesen
som följde med hem...
 
God natt!

 
 
 
 
 

Favorit i repris!

 
Men kanske inte så mycket klippet i sig, som vad klippet handlar om. En riktig höstdrycksfavorit! Och ungefär så här gör jag den och precis så här gjorde jag den, 2 mars 2011:
 
 
 
Jag har redan hunnit med flertalet koppar denna höst. Har du, Lovisa?
 

Ännu mera himla vackert och himlavackert

Det var nån som tyckte hallen såg plottrig ut. Va, är det rosor?! Ja, man kan gott förstå att det är svårt att verkligen se hur fin en tapet är på en små plottriga bloggbilder. Men ändå. Här är några fler ;) Nu ser man väl att det är rosor? Rara små rosor.
 
 
 
 
 
Ute var det allt annat än fult! Även om regn inte precis alla gånger är välkommet kan man ju ibland ha få njuta av särskilt vacker utsikt om det trollas med solstrålar och regndroppar.
 
 
Missa nu inte kossan för alla färger! Hon står ju där och tittar. Mest hela tiden, så fort man visar sig, så kommer hon målmedvetet gående. Har hon tråkigt där i hagen, eller är hon bara nyfiken..? Titti borde hon heta. Med g på slutet.
 
 
 

Två väntade och två oväntade

men alla fyra lika välkomna!
 
 
Hett kaffe, smuliga småkakor och viftande bebis
 
Det blev en lång, fin eftermiddag tillsammans. Som avslutades med att Emelie storhandlade medan jag och Johannes tog en tur genom Gnosjö. Dessförinnan hann vi med en rotmosgod middag och när sista kakorna skjutsats in i ugnen kom lämpligt nog fikasugna föräldrar. Och både före och efter och under mat/matning bläddrade Emelie länge och väl bland mina recept. Så jag skulle vilja säga att temat för denna gång verkligen var MAT! Och givetvis blev det en veckans film också, för den som vill tjuvtitta eller minnas tillbaka :)
  
 

Efter att målaren gått

återmöblerade vi verandan. En gång till. Men roliga saker gör man ju gärna fler gånger än en.
 
 
 
Men vi börjar naturligtvis med hur den såg ut från början. Här är den, verandan 2012, med alldeles nylagt golv och med taket snart klart:
 
 
9 oktober - sista plattorna på plats.           10 oktober - pappa, snickarnicke och taket.
 
 
 
12 oktober - färdigt för möblering...
 
 
 
13 oktober - invigningsfest!

I somras såg det mest ut ungefär så här:
 
 
Mormors gamla fina fåtöljer och mitt second hand-fyndade mjukrunda bord.
Och mammas sticke så klart.
 

 
 
I går bar vi in storarummets fårvarma fåtöljer, musik, ljus och kaffekoppar.
Så där, myskväll fixad!
 
 
 
 
 
Mamma och pappa mitt i lovsånger, nystan, kaffe och choklad.
Och en svag doft av nymålat.

Nymålat

Väggarna klara, golven näst på tur!
 
Och ute är det ju också som vackert målat...
 
 
Jag åkte ut till landet i går. Det tog lite längre tid än vanligt på grund av ovanligt vältrafikerad genväg.
 
 
 
 
 
När jag kom fram och kom in såg det ut så här:
 
 
Målaren tog sin fina radio och gick.
 
 
 
Pappa plockade undan i sovrummet och mamma gjorde rotmos i köket.
 
 
 
Och i hallen har det blivit nästan för fint!

Men hur såg det ut i hallen förut? Se, det visade sig vara svårt att hitta hallbilder. Kanske för att hallen aldrig varit särskilt fin. Helst har man väl helt enkelt inte velat fota där. Men när en fin spegel hänger just där, eller när en söt hund och katt befinner sig precis där, eller när lillasyster poserar i nya ridkläder just precis där, ja, så kan det oväntade plötsligt hända...
 
 
 
 
 
 
 
 

Stroke och andra stora saker

För snart två veckor sedan var Göran Skytte i vår kyrka och talade om kristna storord, stora människor (som Anders Arborleius och Wilfrid Stinissen) den största synden och sitt liv efter de tre "strokisarna". Och även det ynkligt lilla räknas, så här kommer en liten tjuvtitt på några minuter från den där fredagkväll. Har du inte hört honom förr, så höj ljudet och håll till godo! :)
 
 
 
 
Ett av lästipsen en gång till:
www.dagen.se/kronikor/gastkronika/goran-skytte-den-allra-storsta-synden/
 

Tack för kaffet!


 
Och tack för ännu en härlig helg ♥ Nu önskar jag dig underbara varma dagar i Thailand!

Före tonår

 
I går blev det ännu en fredagsträff med Johannes och medan han sov passade vi på att titta på våra bebiskläder. Mamma och höll upp plagg efter plagg och mindes tillbaka. Jag hittade en röd mössa jag vet var min. Den passar fortfarande bra.
 
 
 
 
Och så är det ju omtapetserat i gröna rummet, mammas och pappas sovrum. Gode tid, så fint! Och hallen kommer bli kanske ännu finare... det du!
 
 

God på riktigt

Även om det måste sägas vara något av en fejklatte. Tack för i dag, hjärtat! :) Hoppas du tillfriskar helt och ordentligt nu, så både hemresan och utlandsresan går bra...
 
 
 

Efter tonår

 
 
Efter tonår satt det gott me lite te. Även om det inte smakade riktigt som jordgubbscupcake. Och med daim. Även om utgångsdatumet passerat och den var lite mjuk. Och med mera te. Chaite med skummad mjölk. Men jag fattar fortfarande inte varför mjölk blir så himla mycket godare bara för att man skummar den..! Det är ju liksom samma mängd kaffe eller te och samma mängd mjölk. Bara lite fluffigare.
 
 
 



 
 
 

Lilly - The Musical

 
 
 
Min dag med Lilly i går, var en dag i sångens tecken från början till slut. Ja, nästan som en musikal! Med så god hjälp av sångbok och dansglada bröder skulle nog en faktisk musikal bli riktigt bra...
 
Givetvis fick vi med gamla favoriter som telefonleken (framför allt när det just ringt i den) och tittutleken (både bakom varsitt hörn och med Lilly under en kofta). Plats för nyheter finns det ändå och denna gång var det alla steg utan stöd... hej, vad fort allt går!

Framåt kvällen hade båda bröderna åkt iväg och vi fick själva stå för sång och dans och lek. Och allt avslutades med oss två i soffan, många Vem kan segla-verser och en Lilly som somnade i min famn. Då kan man ta att det blev en bajsblöja också...

Sjung mig till sömns

Lilly just nu




Jag just nu

Sångstund

 
 
 
 

Afzelius sjunger hösten in över gården

 
Så här höstvacker var Sörgården i går:
 
 
 
Pappa kattade löv. Eller om det var katten som pappade löv. Cello loves löv i alla fall, det är ett som är stensäkert! Ett annat är att Sörgården är lika vacker genom alla årstider.
 
 
 
Men hur ser det då ut inomhus nu, kanske du undrar? Jodå, det fixas och ändras och förbättras ännu lite mer... Den fina halltapeten är snart uppe!
 
 
Fast fina pallen får vi nog inte behålla. Och radion tar han nog ockå med när han är färdig, den sångglada målaren.
 
 
 

Allt annat än godis

 
Efter att ha hämtat Lovisa, Enzo och Cello i Hestra blev det snabbt stopp för hundmatsköp innan hemfärd mot middag och fotbollskväll.
 
 
Enzo väntade fint i baksätet. Tills han såg Lovisa komma med en stor säck... som sedan Cello vaktade som en hök medan Enzo gjorde bäst i att hålla sig på lagom avstånd. Äldst är äldst, om än mycket mindre. Så är det ju.
 
 
 
 
 
 
 
Som en (mycket välkommen) överraskning dukade
Lovisa fram en godisskål när fotbolls-tv:n slogs på.
Och det visade sig bli tröstgodis, eftersom Sverige
förlorade mot Tyskland. Men lite socker gör ju allt
lite - lättare? Hm. Hur som. Gott gör i alla fall gott!
 
 
 
 
Mamma däremot äter som bekant inte godis
sedan typ augusti. Men hon äter kakor och
efterätter och sådär. Vilken lycka då, att hon
hittade både chokladkaka, kokostopp och
någon härlig hallonkaka mitt i godisskålen!
Ja, den är chokladbiten som hamnat utanför
godisskålen är ju alls inte någon godis.
Det är givetvis en chokladkaka!
 
 
 
 
 
 
 
Och det ser väl vem som helst, att det där är en kokostopp?!
 
 
 
Och titta där, en hallonkaka!
 
Bara fantasin sätter stopp för godisstopp. Eller hur det nu var...

Som ett konstverk

även om det inte alls är meningen.

 

Dagens dukningar

Två av dagens tre:
 
 
Efter några omvägar och ändringar blev
det det inte lunchfika i Värnamo utan
kvällsfika i Gnosjö. Men lika nöjda är vi
för det, eller hur Johan? Ibland får man
helt enkelt vara glad att det alls blir av,
för vissa dagar är sådana där fel-dagar.
Men jag tycker den slutade riktigt bra :)
Och början, med elvakaffe hos Sara
(och den sovande lill-sonen) var ju också
utomordentligt god! Latte, cup cakes...
Gode tid vad härligt gott det är!
 
 
 
 
 
Precis när jag vinkat av Johan, plingade Erika och det blev Chicago, kvällspromenad och smörj. Jag vet faktiskt inte om det ens är möjligt att få till bättre avslutning på dagen. Särskilt som det var en fel-dag.
Tack tack tack för i dag!
 
 
 
 
 
 

Bakom mickarna

 
 
Här är alla de som höll sig med vattenflaskor.
Och så här lät de.
 

Nyss var jag där igen

En kyrksal. Många mikrofoner. Minst lika många vattenflaskor. Men vad fattas?
 
 

I dag, för ett år sedan

Tidig morgon, sol över Sörgården och, äntligen, en trappa på plats!
 
 

 
 
 
 
 
 
Jag vill minnas att det var rejält
kallt. Att jag bara steg upp för
att knäppa några snabba bilder
och sedan, snabbare än snabbt,
återvände till varma sängen.
Några timmar senare, när där
var tillräckligt många på plats
som kunde lyfta de sista tunga
trappstegen, var det lite mindre
kallt och jag gick ut igen för att
föreviga de nöjda trapplyftarna.
 
 
 
 
 
Ett år har gått och vi har verkligen använt den där trappan! Ja, mest har vi väl gått i den, hem och iväg, upp och ner. Men vi har faktiskt fått en och annan fin bild sittande just på den trappen. Här, från en underbar julidag:
 
 
 

Här var jag nyss

En kyrksal. Ett bord fullt av böcker. En mikrofon. Ett vattenglas. Bara Göran fattas.
 
 
Men snart nog var han på plats och i nästan timmar fick vi höra honom tala om frälsning och förvandlingar, hans möten med många olika människor och inte minst hans väg tillbaka efter tre strokes. Och om du vill får du tjyvlyssna lite sen, när jag fått klippen klara...
 
 
Göran Skytte mitt i pratet
 
Sämre fredag kan man ju lätt ha :) god helg!

Erika på Ica

I dag följde jag med Erika till Ica, där hon skulle hämta ett paket. Det kunde nog vara stort, sa Erika och bad om skjuts.
 
 
Stort, men inte så tungt.
Med nya täcken och kuddar hoppas jag att grannfamiljen sover extra gott i natt!
 
 

Kladd och kort

Vad gör hon bakom alla färgglada lack på köksbordet?

 
Jo, hon valde färgen "Mexico". Isabelles favorit, om jag minns rätt?
 
 
 
 
När vi var färdigkladdade och fått lite färg
föreslog Erika en omgång Chicago - grattis Erika!
 

Sedan var det skönt med en liten kvällspromenad.
Och massage - grattis till mig!
 
 
 
 
 

Mammanoni och Daddy

 
För all del.
Vi sågs ju här utanför (med spontan Daddy-presentation)
för bara två veckor sedan.
Men det ä faktiskt sex veckor sedan som vi satt ner
tillsammans, mammanoni och jag (usch, det är så
att man skäms!). Men i dag, äntligen, fanns ork nog
- men sedan kom Daddy och körde slut på oss båda två...
 
 
 
 
 
 
Jag har längtat efter mammanonifika - alltid lika gott!
Och då är det varken kaffe eller bullar som är det bästa...
 
 
 
Tack och lov körde Daddy slut lite på sig själv också. Till sist.
 

Med lånade skor

 
Erika kom över på lite kvällskaffe i går och följde sedan med mig ut på kvällspromenad. Fast det ser ju ut som att två Erikor följde med. Men det var nog bara Erika som gick så snabbt (före och efter, ikapp och runt omkring) att hon blev som två i bild.

 
När jag steg innanför dörren igen påmindes jag om att ja, den där promenaden var verkligen spontan... som du väl ser?
 

Långt till nästa fredag

  men här är från den som nyss var:
 
 
Melva tycker att Johannes är bra på att gosa
och Johannes tycker nog att mormor är bra på att hålla i nappen (som ju annars gärna flyger ut).

Höstblommor i repris

 
Men det är ju för att jag gillar kålblommor, den vita lättviktarkrukan (blir ju tung nog fylld med jord) och lila och rosa och min allt mer rostiga fjäril! Och hade fågel inte gått i kras förra hösten hade den så klart fått vara med också i år. Allt ska man inte förändra och göra nytt...
 
 
Förra året:
 
 
 
Och sedan några timmar ser det ut så här på min baksida:
 
 
 
Nu känns det lite lättare att titta ut,
när det är städat och höstfixat,
undanlockat och bortborstat
(tack Linnea, för att du hjälpte mig så snällt!)
 
 
 
 
Nu önskar jag oss alla en inte för kall och inte för lång men nästan för fin ny vecka! Kram ♥
 
 

Melvas filmkväll

 
 
 
 
 
Ja, man kan nästa tro det var
Melva som hade filmkväll.
Och för all del,
hon var ju med på ett hörn.
Ibland var det hörnet mitt framför datorn.
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag skummade mjölk till kaffet (konstigt hur sanslöst mycket godare det blir då)
och Erika och Linnea kom över med härligt god cheese cake.
Och så gjorde vi oss en särdeles skön filmkväll i soffan med många kuddar.
Tack för i dag!
I morgon kör vi kyrkan - om jag orkar... :/ Kram ♥
 

Full rulle och god bulle

Jag tog en väldigt lång sovmorgon, men när jag väl kom upp var det full rulle...
 
 
 
 
 
 
Ännu en fredag med Johannes.
Medan Johannes fick sin mat i soffan
fixade jag mat i köket och lagom till att
han var färdig kunde vi börja. Under tiden
låg Johannes så fint på golvet och när han
efter en stund fick komma upp i knäet
tyckte Melva att detsamma faktiskt
borde gälla också för henne...
 
 
 
 
 
 
 

 
Efter middagen åkte vi iväg för kaffe/te hos mamma och pappa på landet. Där bjöds det passande nog på kanelkladdigt nybakat. Men till stor förvåning ändå. Ja, i flera dagar har jag påminnande tänkt att det snart är kanelbullens dag och vi då måste se till att äta kanelbullar! Men just när bulldagen kom, se då var den tanken som bortblåst...
 
 
Efter frallor, bullar och fikamys blev det mys med Johannes. Denna gång både nyfiket vaken och fridfullt slumrande. I min famn somnade han med nappen käckt på sne. I mormors famn hölls nappen bättre på plats.
 
 
Tack för i dag!
 
 
Efter några timmar packade vi in oss och for hemåt. Emelie och Johannes till sitt och jag hem till dessa båda tokar:
 
 
Sådan blev min fredag. Och jag klagar inte det minsta! ♥ God helg!
 
 
 
 

Han slocknade bakom ljusen

 

Torsdag

Erika på fika,
men först var jag hos frisören och gick
 
från: till:
 
 
 
 
Tycker du det ser likt ut? Likt också sedan sist? >>>
Ja, efter snart tre år har det faktiskt hänt och på frågan om
hur jag vill ha det klippt sa jag inte som alla gånger förut:
vad tycker du? gör nåt kul! klipp som du vill!
Nä, isället sa jag för första gången på snart tre år
jag är ganska nöjd, så klipp typ som sist.
Åh, jag tror jag svimmar! sa frisören.
Och sedan klippte hon mig typ likadant som sist.
 
 
 
Alldeles nyklippt i augusti
 
 
Och sedan smakade det fint med lite fika (och tack för massagen!)
 
        
 
 
 
 

Becki peppar och saltar

Från lillasysterblogg till lite större blogg...

RSS 2.0