Brieost och fredagsfilm

 
 
Fredag eftermiddag och Melva får bästa besöket! Sådana där rara flickor som delar med sig av brieost...
 
 
... och muffins!
 
 
Fast i ärlighetens namn snodde hon en muffinsbit av Linnea när vi hade fullt upp annat (läs titta in i kameran).
 
 

Fredagsfilmen blev Taken 2. Linnea gillade bilfärden, jag gillade Liam Neeson :)

Gränsen är nådd!

Med fyra minuter missade vi midnattsgränsen och kanske var vi inte fullt så väldigt nyttiga (med mjukglas dränkt i strössel och något gott iskaffegrejs). Men för att vara oss måste det ses som både skapligt tidigt och nyttigt inom rimliga gränser. Gränser är väl ändå till för att testas och tänjas då och då... Tack för i dag! ♥
 
 
 
I dag brände vi inte marshmallows. Linnea brände en salt pinne istället. Som jag vätte och slängde. Och sedan vädrade vi en stund.

Min pysselvän och jag

Födelsedagskort och muffinsfika
 
 
Före kaos. Början till kaos. Mitt i kaos.
 
 
 
 
 
Och medan jag gjorde muffins passade Melva på att ta min plats.
 
 
 
 Pupp tittar upp, Zlatan tittar ner
 
Sedan pysslade vi färdigt för denna gång. Som inte var en sista gång!
 
 
 

Om två timmar...

mjukglass och so you think you can dance! Ah, det här blir gott! Och Lovisa, du fixar väl snuskigt god kolasås? ;)
 
 
 

Lilla storasyster och stora lillebror

Mat och dusch förenar.
 

 
Midnatt mot söndag kom ju Melva tillbaka och då fick jag plötsligt två katter hemma. Inte mild syskonkärlek hela tiden kanske, men kan man dela matskål och gosa med samma nydushade är det inte så illa trots allt :)
 
Nu är alla katter på rätt plats. Och där Öjjan är finns ju hundar också. Till exempel en som är lite fin i kanten, vad det ser ut som i alla fall...
 
 
I går blev det filmkväll med stor chipspåse och halvbra film. Sedan skrapade vi (mammas) lott. Ingen miljon, men två nya lotter. Kanske blir det två miljoner då?! ;)
 
 
 
 
 

Tolv träffar

Dagarna med dig blev många (tolv) med minst en träff per dag :) Tack för dem alla!
 
 
13 juni. Välkommen hem! Stor kortlek för kortspel varje dag.
 
 
 
 
14 juni. En kaffetår före tonår.
 
 
 
 
15 juni. En puss i båten vid Folkes park.
 
 
 
 
17 juni. Balkongfika och korttitt (och kortspel som alla andra dagar) i huset mittemot.
 
 
 
 
18 juni. Varma mackor.
 
 
 
 
19 juni. Mitt-i-natten-hatt som pausunderhållning under pysselstunden.
 
 
 
 
20 juni. Chipsklädda marshmallows och funny bunny.
 
 
 
 
21 juni. Mera marshmallows! (Och ännu mera kort och kaffe, precis som alla andra dagar/kvällar/nätter)
 
 
 
 
22 juni, Pannkaksfrukost sent på eftermiddagen, innan lyckad och misslyckad grillning ute på gården.
 
 
 
 
Linnea och Becky IS the shit! Tummis på det!
Tack för alla dessa dagar, fina lilla vän ♥ puss o kram
 
ps.
Nästa gång kör vi lite nyttigare - men lika gott! Och lite tidigare - men lika galet kul! Okej? Tummis ;)

Jag städar inte bort

jag städar fram saker Melva gömt under soffan. Känner du igen något, Linnea? Så det var alltså inte du som slarvade bort korten.






Midsommarhelgen - från början till slut

 
I torsdags laddade vi inför midsommarhelg, med mammanonis goda kantarellmacka och jordgubbar i solen på balkongen. Där satt vi och prata och funderade kring detta konstiga att fåtalet grannar sitter ute på sina balkonger/uteplatser. Ja, inte ens kikar ur för vädring av matta, hemmet, vinterkläder eller sig själv... Nåja. Vi två på balkongen hade det gott och trevligt i alla fall!
 
 
Lite senare, när solen slutat värma så där lagom sommargott, blev det åter kaffe och kortspel i mitt kök. Först bjöd Linnea på den där vida omtalade "kesella med fun light päronsaft och frusen mango". Gott! :) Sedan avslutade vi med alldeles för många marshmallows i Linneas mun.
 
 
 
Och vips så blev det fredag och midsommarafton och stressigt att hinna klart med allt inför klockan två-tripp ut till landet. Men jag hann! Lyckades få med mig både salladen, kameran, matsaker till potatissallad, grannen och mig själv. Glömde dock granatäpplet. Men nåt ska liksom alltid glömmas ändå, och då var det där äpplet en helt okej grej tycker jag :)
 
 
Med gemensamma krafter fyllde vi bordet med godsaker och sedan blev vi kanske lite trötta, för vi karade inte riktigt att äta upp alltsammans... men nästan!
 
När det blåste så mycket att duken nästan flög av förflyttades vi oss in i värmen. Och så åska-på-gång-kvavt-varmt det var! Tids nog fick vi svalka oss med glass. Och tårta. Tack!
 
 
 
 

Johan blev kvar ännu ett tag och Melva blev kvar till nästa dag (det första var välkommet, det andra högst ovälkommet, men när hon dök upp vid midnatt i går var hon så välkommen men alls kan vara!)
 
 

 
 
Vi pratade viktigheter så som vilken typ av lägenhet Johan ska ha borta i Jönköping. En med hiss eller i alla fall utan för många trappor, med balkong, lagom stor, men stort kök där han kan bjuda oss på fantastiska middagar...
 
Så åkte jag hem, tung i magen av mat och tyngd i hjärtat av kattbrist... Men Linnea tröstade och lättade med sällskap och tårta.
 
 
 
 
 

 
Till sist, efter en superlång dag, blev det lördag. Varför inte lite pannkaksfrukost? Klockan tre? Efter att man nyvaket åkt för att släppa in och (gosat med gosige) Blixten, vars familj är på resande fötter och efter att ha varit ute på landet och sökt efter Melva och fikat tårtreser med mamma och pappa? Ja, varför inte!
 
 
 
 
 
 
När kattjakten slutade med mig tomhänt nappade jag med mig Öjjan från landet och han trivdes gott med att gosa med oss och ligga under bordet när vi kortspelade.
 
 
 
 
 
Vi hann inte bli hungriga igen, förrän det blev hopp in i bilen till landet för invigning av nya grillen. Med tågstationsstopp för Lovisahämtning och konsumstopp för laktosfria inköp...
 

 
 
Men trots peacetecken och allt; nån grillning blev det inte av.  Men som vi kämpade innan vi gav oss! En fick en stöt, en  inandades gas om och om igen, för det var krånglade sladdar  och läckande ventiler... Men mamma var nöjd med köttet i stekpannan inne i köket. "Se, det ligger helt perfekt, som om det var meningen att vi steka det och inte grilla!" Själv noterar jag mer att det är hjärtformat.. och lagom till midnatt, när vi än en gång var fruktansvärt mätta och härligt belåtna, kom ju mitt lilla hjärta tillbaka. "Pupp!" och hon svarade i skuggan av vedbon och mötte mig där under vårdträdet. Slutet gott, allting gott! Och då är det ju ärligt talat inte riktigt slut på helgen än... Snart kommer Linnea och det blir sista Harry Potter-filmen. Och kanske nån godisbit till det. Definitivt kaffe!
 
För typ tretton timmar sedan:
 


Innan solen gick upp

och efter också, för den delen.
 
Kaffe, brieost, Chicago (och skit(jobbig)-gubbe och dessutom/eventuellt, skitläskigt, en gubbe som kikade in i fönstret mitt i natten..?) och pyssel, te, Chicago igen (helt gubbfritt) och något av en rekorduppesittarkväll. God morgon!
 


Från ett bord till ett annat, från spel och fikaspill till te och pysselpill.
 

 
 

Hink och spader

Efter kvällsfika, kortspel och pyssel travade Linnea plöstligt in med hink på huvudet. Samma hink jag tidigare använt för att väga Melva (2802 gram i det fall någon undrar). Sedan bjöds jag på en uppvisning som heter duga. Eller borde heta "Judospark och knock, tack och bock" eller nåt. Det duger gott!
 
 

Jag minns solen i går

 
 
 
Vi firade lyckat tandläkarbesök
(mammanonis alltså, inte mitt,
mina blir sällan vad man kan
kalla för lyckade) med gott att
mumsa på x 2. Först kaffe och
munkar (och facebookfotande).
Sedan så många kex vi ville
och klarade av! Om jag säger så...
nyöppnade brieosten och
många kex som jag släpade
dit... släpade jag också hem.
I magen.
 
 
 
En härlig sommarkväll
att minnas ♥ tack!
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan blev det tolv steg hem och varma mackor, salladsplock och bedjande katt i knä...
 
 
 
 
Till slut fick hon smaka lite, enträgen liten
Melva så sugen på makrill. Men sedan blev det
golvet, ner! Och spel som var för minst fyra, men
vi var två och det fick gå. Jag tror att alla och ingen
vann :) I soffan blev det te för onda halsen (Linneas,
som jag hoppas känns sååå mycket bättre i dag!)
och Chicago. Som det förr eller senare alltid brukar bli.
Grattis till både stege och färg och vinst! ♥ Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

I går

Dagen började "tidigt" med snabbesök på landet framför frukost. Och där ett försök att scanna och maila iväg viktiga papper. Men den där internetuppkopplingen är mer nerkopplad och allt annat än avkopplande :/ Hu! Istället tog jag med datorn till frisören och fick iväg mailet tjoff tjoff som ingenting. Och sen sa jag "gå loss!" till frisören och har nu en bakom-örat-frisyr. Alltså, ingen hårslinga att lägga bakom örat. Men tro mig, jag försöker titt som tätt ;) Kollade fin klänning och här kan du se en glimt av både den och min frisyr:
 
 
 
 
 
Efter deklarationsfix, hårklipp och konsumköp blev det lunch i solen (och som vi flyttade för att få sitta just i solen... dumma tallar!)
 
 
 
 
 
 
Mätta och belåtna (Melva såg till att glassfatet såg i det närmsta orört ut. I alla fall som att ingen glass legat där alldeles nyss) bestämde sig pappa och Melva för att utföra lite oväntade konster. Vips, så vände pappa uppochner på sig själv. Och vips, försvann Melva upp i en tall. Båda verkade ganska nöjda med sina plötsliga beslut.
 
 
 
Dessvärre fastnade Melva med sitt snöre och en stund hann jag fundera över hur i hela friden jag skulle få ner henne... men så backade hon så fint och jag kunde ta emot och lyfta ner.
 
 
Efter timmar av sol, gott att äta, grönsakslandsfix, klätterkattjakt och personlighetstest (pappa är en INTJ-människa) vinkade jag mor och far.
 
 
 
 
 
Efter någon timmas vila traskade jag över vägen och blev bjuden på kvällsfika, tack :) Och det är ju skönt att det inte bara är jag som bjuder på kaffe med spill! ;) "Sitt kvar Becky, du är gäst!" och en som är van vid både kaffe och mjölk och smulor överallt...
 
 
När kvällen blev lite kyligare gick vi in och spelade kort, drack te och åt kesella med mango (så nu har jag till sist smakat den där kesellan det ständigt talas om ;) Tummen upp för det, trots att den så viktiga fun light päron-saften saknades). Och så tittade vi på gamla kort... tänk, så roligt det är! Till och med när man inte ens känner hälften av dem på fotografierna...
 
 
Men en och annan bekanting såg jag allt...
 
 
 
Peace! Ja, se det där tecknet har visst hängt med i alla år! ;)
 
 

På andra sidan

Hos granna grannarna på kafferep!
 
 
 
 
 

Två besök per år

det brukar vi åtminstone få till, Matilda och jag! Och denna gång var minst lika trevlig som förra sommarens. Eller nu i vintras... Så trevlig att jag faktiskt inte skulle ha något emot varken en vår- eller höstträff ;)
 
 
 
En nytatuerad liten vän på på besök
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I fredags var det dags och det blev rekordsen lunch och efter efterrätten, lagom till påtåren, kom Linnea och gjorde oss sällskap (innan vi alla traskade iväg till parkeringen, Matilda för hemfärd, Linnea och jag till tonårshäng i kyrkan). Ah, det blev fin dag det där! Tack och bock för det! ♥
 

 
 

The in-i-ån's

Helt utan neondans och även utan å. Fast med typ en sjö eller nåt i bakgrunden!
 
 
 
Elvakaffe innan Erika for iväg mot Frankrike. Gott att ses igen :)
 
 
Några timmar senare blev det picknick i Folkes park och det blev en väldigt fin eftermiddag där i sol och vind och vatten. Tack för i dag vänner! ♥ Kram
 
 
Vi filmade, fotade, åt, kaffepratade och sjöng små trudelutter titt som tätt.
 
 
 


 
 
Vi tittade på vattenfåglarna och sov på maten och kramades...
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen kastade jag sista kaffeblasket
och så åkte vi hem igen.
Och nu regnar det.
God helg!
 
 
 
 
 
 

Små koppar, stor lek

Och nej, det är inte särskrivning jag sysslar med!
 
 
 
 
Vår torsdagskväll - högt och lågt, stort och smått. Och väldigt kul, så klart!
 
 
 
 
 
 
 
Det gick väldigt bra att
spela med den stora
kortleken, även om det
kändes att den kanske
ändå är bäst lämpad
för dem med dålig syn.
Och just "finns i sjön"
var väl lite småjobbig,
med gräsliga mängder
kort precis överallt och
ändå (läs just därför)
svårt att se. Håller man
sig däremot till vårt kära
"Chigaco" har man ju
aldrig fler än fem kort på
hand och det är fullt
hanterbart också i
detta stora format :)
Tro mig,
det kommer att bli en
storslagen sommar!
 
 
 
 
 

Tungt tonårshäng

Efter minikonsert, maxifika och allmänt häng i kyrkan försökte Linnea lyfta ett tungt parkerat däck. Hur det gick? Hon tog i från tårna och tuggummit flyttade ner i magen...
 
 
Superstarka Linnea med tungan rätt i mun,
men tuggummit i magen.

 
 

Kaffekopp och kortlek

Barnkalas och glass i solen

 
 
 

 
 
 
Efter kalas med barn och mammor blev det glass i solen och mamma i fotbad hemma på gården.
 
 
 
 
 

Tisdag

För snart tolv år sedan - tisdagar med Kajsa.
Nu för tiden - elvakaffe med Emma och Affe.
I dag blev det både det där elvakaffet, tisdags-Kajsa, Berntsfika med Mammanoni och blåbärskräm ute på landet. En lång dag. Men god också! Nu hoppas jag att natten blir god den med. I morgon väntar barnkalas...
 
 
 
Pysselfika med Kajsa!

 
 
På Bernts
åt Mammanoni
och jag glass,
innan tåget kom
och tog henne
till Göteborg.
 
Och se där,
Erika
kom också och
glassgottade sig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och tydligen ser det ut så här när jag och Affe kollar dator och webbkamera...
 
 
 
 

Inte krav, inte börda, inte ryggsäck

Hans Weichbrodt - förväntan, förvrängda snokar, före-frukost-bön. Och simkunnighet är faktiskt inte alltid av godo...

 
Och tänk på att du inte bara är den gamla människan! Och med morgonbön kan du kanske lite lättare få igång den nya människans cd-skiva... God morgon!
 
 
 
 

Gårdagens bästa idé

Vi kom att tänka på att det var längesen vi satt med gitarr och sångbok. Det som är så härlig och roligt och gott! Vi behöver kanske en morot för att komma igång?
 
 

Hans och Johan - sen gudstjänst, senare middag

Åter på Fridhäll!
 
 
Denna gång för att lyssna till Hans Weichbrodts kloka ord om till exempel morgonbön...

 
Shalom betyder inte bara "frid" eller dagens mer vardagliga "hej". Det betyder också "det är betalt". Något som man gott kan tänka på när man läser om hur den uppstånde Jesus hälsar apostlarna "Shalom!" och visar sina sår...
 
 
Hjälpare (den heliga anden) betyder försvarsadvokat. Och han bygger inte sitt försvarstal på vad jag har gjort för Gud, utan vad Gud har gjort för mig.
Tänk så enkelt! Och svårt. Och svindlande. Och bra, inte minst.
 
Om några veckor återvänder vi nog för att lyssna till Britta Hermansson...
 
 
 
När jag kom hem slängde jag mig över lax och grönsaker. Och premiärplockade i egna lilla salladslandet, åh, så ljuvligt!
 
 
 
 
 
 
Så kom den gode
Johan som godmodigt
fick vänta medan jag
lade sista handen vid
sommarsalladen. Men
sedan lät vi oss väl
smaka och när man
är mätt och så där
lagom trött kommer
man på goda idéer...
Om en stund får du
veta kvällens bästa!
 
 
 
 
 
 

Förra fredagen

Då var det ju avslutning för tonår. Och så här såg det ut...
 

Flaggan i topp och tuppar i full fart

 
Det blev till sist lite av nationaldagsfirande också för mig, med god mat och mycket efterrätt. Och en och annan namngivning också. Och mitt i maten trampade några cyklister förbi och sa hej. Sedan satt vi en stund och funderade på varifrån de kom, hur de bara kunnat dyka upp så där, finns en hemlig stig, smög de förbi åt andra hållet eller bar sina cyklar på axlarna och genade nånstans..?
 
 
Men sedan fick vi annat att tänka på, när hönsen kom sprättande. Som, ja, vad ska de egentligen heta?
 

Vi brukar vanligtvis ge tuppen namn efter den vi köpt honom av. Så Pelle var ganska givet. Och Lise och Lotte. Och där hade vi e-ändelsen som jag gärna ville fortsätta med...
 
 
 
 
 
Efterrätt ett: blåbär och vinbärs-kräm. Gott!
 
 
Efterrätt två: schwarzwaldtårta. Tack!
 
 
 

Sedan satt vi kvar i
och blundande mot
solen en liten stund
till. Innan det blev
gräv i landet, cykel-
tvätt, disk och annat
plock. Med mig hem
fick jag en pion som
jag verkligen hoppas
vill blomstra här i mitt
lilla land, gärna redan
nästa år. Tack!
 
Hoppas att du
hade en fin dag!
God helg!
 
 
 

På vägen ut













Grattis och hurra!

Flaggdag, födelsedag (plus en dag) och härliga sommaren...
 
Här kommer en film för alla, men kanske ändå främst för Johan. För även om det hurras för sommar (grattis till sommarlov och semester och soliga dagar) och till och med vår nationaldag, så är det största hurraropet till den gode Johan. Grattis kära vän, jag hoppas att du hade en fin födelsedag och att ditt nya år blir både långt och kort - långt mycket mera glädje, kort av allt annat!
 
 
Låt oss alla nu tillsammans fira och hurra med en passande sång! 
 

Fira med fluffig dessert

I går kom nya datorn och hela sena kvällen satt jag och fixade med den. Men hela sena eftermiddagen firade jag! Och det gjorde jag så här:
 
 Jag gjorde citronkräm,
plockade fram "dessertskålar"
och några av frysens kladdkakemuffins.
 
Krämen fick sakta kallna i kylen,
medan muffinsen tinade på köksbordet
och jag vispade ihop chokladmousse.
 
Eftersom detta var en första test lär man sig
ett och annat. Som att moussen vill jag nog
göra en egen nästa gång och muffinsen
kanske en aning större. Men citronkrämen
var jag faktiskt nöjd med!
 
 
 
När muffinsen var tillplattad, krämen klickad på och dold av moussen med jordgubbe på toppen stack jag iväg till landet för att överraska mor och far.
 
 
 
Betyget blev gott och högt för oss alla. Pappas utlåtande efter nogsamt mumsande: superbt!

Sommarljummen salladslunch

blir det av varma nudlar och kall gräddfil.
Och tomat, paprika, melon, gurka, granatäpple och mycket gräslök.



En lika god som enkel lunch, en vacker sommardag.

Extra s-allt!

Extra sent, soligt och spilligt.




Först satt jag ensam med en elvakaffekopp, sen kom Erika för kvartitolvkaffetår...




...och lagom till tolvslaget blev vi tre!
Emma kom sent, solen sken och jag stod för spillet (kaffe med mjölk på byxorna blir sisådär lagom snyggt) och tisdagsfikan blev inte alls som vanligt.




Trevlig tisdag hörru!
Och till Linnea: Grattis till första avklarade gymnasieåret och första sommarlovsdagen! ♥

Underbara uteplatser

 
 
 
 
 
 
 
och alla i samma trädgård!
 
 

Juniord









Karlsson-lunch

Makrill på bohusvis, gott gott gott! Men viktigast är väl ändå detta: många kakor till kaffet :)




Tonårs terminsavslutning

Dator har jag ju fortfarande ingen, men en liten titt på fredagens äventyr är ändå möjlig...







och liten kik på natten till lördag kanske också vore nåt?



Håll till godo! Snart nog har jag väl mina nya vän (hoppas jag) här :)