Påskdagen

Trots framåtskutt av klockan och trötta ögon blev det gudstjänst med härlig påskmorgongymnastik (även kallat sång/ramsa med rörelser). Eftersom alla i hela kyrkan sedan var kyrkkaffesugna och vi var lite långsamma pratsamma) innan vi satte av mot bord och stolar, satte vi oss till sist med vårt fika ute i soliga foajén. Så fick vi både kaffe, sol, barnspring, spontan modevisning (där jag hoppas att en viss tyllgullig barnklänning finns också i vuxenstorlek) och faktiskt också agera något slags avskedskommitté. Så varför klaga på placering? Otrevligare kaffestunden har man då verkligen varit med om...



Uppstått har Jesus, hurra, hurra! Glad påsk!

Sommarsmakande fika hos grannarna

Efter ljuv musik i pingstkyrkan for vi hemåt, men gick liksom åt andra hållet än vanligt...
Hemma hos Johansson Lyttinen var kaffet klart och det dukades fram hjärligt söta koppar och fat, men vi kände också att det kunde passa med ett par jordgubbar till kladdkakan och vispade grädden...

Passande nog hade jag ju just precis sådana gubbar hemma hos mig! Linnea tog några kalla snökliv över till mig och hämtade dem.

Jaha, nu förstår jag ju hur ni kan ha koll på mig och mina gäster!




Ja, äntligen blev det av! Efter snart två år som grannar fick jag gå husesyn. Dock stundvis blundande och ibland tunnelseende (för jag såg verkligen bara badkaret, vilket knappast är det enda som finns i ett badrum.)


Åh, så gott! Och ni är ju lika goda :)
Stort tack till er alla!
Puss ♥ kram

Nu är det slut på födelsedag

...och på godis

Är burken lika god som godiset? Det kan man testa när godiset är slut, men inte godissuget. Det gjorde vi. Sen åt vi chips och fantiserade om ananas och brieost.

Tack för i dag! En fin dag med så mycket gott att äta att jag faktiskt borde vara mätt till i morgon och godissugen först fram i höst. Men så blir det så klart inte. Vem trodde egentligen annat? ;)

Och, grattis och hurra, äntligen fick man smaka!



Äntligen snuskigt god efterrätt på gång!

Fast Lovisa menar ju att kolasåsen heter Tjinuskisås eller nåt. Snuskigt god är i alla fall vad den är!

Katterna föredrar dock grädde. Alla utom kräsna Loui alltså.

Kortspel före efterrätt

Vi spelar Chicago och 500 och godispåsen fortsätter att krympa... eller i alla fall innehållet ;)

Födelsedagsmiddag med familjen


och massa godis från vänner som alltså helt uppenbart känner mig...

Linnea på lunch

Efter elvakaffet blev Linnea kvar. Vi gjorde mera kaffe och plockade fram ett spel. Så spenderar man en fin eftermiddag!


Vi bläddrade i födelsedagsboken, åt en dröm, gosade med Melva och köksbordet blev mer och mer belamrat och till sist välte Melva ut en kaffekopp på duken. Äsch, sånt händer. Och jag skulle ju ändå duka av, torka av och duka fram för lunch...
Vill du stanna på lunch?

Efter omelettlunch och ännu lite mera kaffe promenerade vi ner till Willys för mjölkinköp, eftersom vi kaffedruckit upp sista mjölkpaketet. Och okej då, en påse ostbågar följde också med hem.
Till kaffet satt det bra med en banan fullproppad med choklad! Eller hur? :) Tack för i dag Linnea ♥ Kram!

Tre flickor på överraskande gott elvakaffe

En knackning och tissel tassel och ja må hon leva utanför dörren.
En glad överraskning till elvakaffet, tack så jättemycket!
Man tager vad man haver. Här ett annorlunda ljus i muffins. Men vadå, det lyser ju! :)

Våffeldagen


Gårdagens eftermiddag tillbringade jag med pojkarna Åberg. Lilla fröken Åberg behagade sova de första två timmarna, vilket (trots gossuget) visade sig vara ganska bra. För mitt i pastakoket kom ju Axel med den glädjande upplysningen att "det är våffeldagen i dag" med en (först) outtalad fråga om att det kanske vore lämpligt att jag vispade ihop en våffelsmet..?

Det fanns ingen grädde hemma så det blev våfflor utan grädde i smeten. Men mycket smör!

Axel, vad vill du ha på dina våfflor?
Grädde!
Det finns ju ingen grädde.
Då blev det socker istället. Och det ju också bra. Även om det kanske inte ser så ut här nedan.

Till sist och äntligen vaknade Lilly och då kan man ju inte ge sig av hemåt på studs. Nej, inte före gos och mysig matstund och ännu mera gos!


Sen, lite försenat, blev det landet och där gjorde jag tårta som bland annat bestod av misslyckad vaniljkräm, hackad jordgubbschoklad och så klart never stop helt enligt tradition och därtill massa grädde som räckte och blev över åt både hund och katter. Och hunden igen, den gräddbusen! Framför brasan blev det god kvällsmat, tårta (som trots visst misslyckande blev god) för att fira sen födelsedag (grattis Lovisa!) hemkomst efter sjukhusvistelse (grattis mamma!) hemkomst av fru (grattis pappa och sent grattis på namnsdagen också!). Tänker man bara till finns där alltid något att fira. Ibland väldigt mycket på samma gång, men, se på oss, en tårta kan räcka till mycket firande :)

Och på bordet fanns några blommor kvar av mammas förra välkommen-hem-bukett. Så passande, eftersom vi firade hennes hemkomst. Igen. Inte för att jag har något emot att fira, välkomna hem, köpa blommor och tårtkalasa... men vet ni, nu tycker jag faktiskt att vi kan låta nöja oss för denna gång!

Hela härliga helgen!


I fredags for pappa och jag till Värnamo för sopplunch med tårtbuffé på Stigs. Dit återvänder vi gärna!

Köttfärssoppa, nybakat och sedan kaffe till tårtorna. Pappa serverade sig givetvis rejäla smakbitar av alla tre tårtorna och fick till och med med sig prinsesstårtans ros. Jag var inte så mycket sämre, men lät prinsesstårtan vara.



Med magarna fulla av tårta (och lite soppa också ja) prickade vi några minuter före besökstid och överraskade mamma med några godsaker.

På sjukhuset har de börjat påskpynta och den långbenta tuppen gjorde sig fint där intill påskliljorna.


Det blev fredag kväll och Linnea och jag åkte till kyrkan för att vara med på tonårs tjej- och killkväll. Tjejerna gjorde cupcakes. Söta som socker, ja riktigt ögongodis, var de och allra bäst gjorde de sig kanske också just så. Som godis för ögat alltså.


Kvällen höll på att aldrig ta slut... Vi tog kaffe hos mig, eftersom tonårstjejerna skippat den viktiga ingrediensen. Och till kaffet serverades gos och underhållning i form av Bianca och Melva.





Hela härliga helgen, på en och samma gång. Ja, som du märker så hände egentligen allt i fredags. (Jag menar, allt kom ju faktiskt inte med på bild. Så som Lillygos, smuliga drömmar och kaffe med grannflickorna, pappa och Lovisa...) Resten av helgen blev det mest vila (och tack söta rara Erika för lördags- och söndagsmassage!) Nu ska det bli skönt med en ny vecka, så att jag riktigt kan vila upp mig :) Nähä? Det är ju påsk... ♥ Kram och glad måndag!

Vad glor du på, Melva?

Jag vet inte riktigt, men det är väääldigt intressant!
 
 
Bianca och Melva på köksbordet i går natt

Vad glor du på?

 

Hälften


Här är hälften av hälften här och båda sidorna finns representerade.
Vem som representerar vilken hälft? Tänk såhär: den som ser ut att sova kanske även snarkar? Och betänk också att den som ser vaken ut kanske inte vill vara vaken...

Medan man ändå är vaken kan man göra något. Exempelvis tvätta sig eller fotografera någon som tvättar sig. Samtidigt som man givetvis, pepparkakssnäll som man är, hoppas att alla andra sover gott, om de så snarkar eller ej :) God natt!

Vi gick ut, vi gick in, vi gick och gömde oss

sen gick vi och lade oss (fast då hälften av oss snarkar är hälften av oss vakna. Och nä, det är inte samma hälften.)




Snögården o Enzo o blommorna

Mätta på middag och kakor åkte pappa, Cello och jag till Elghult och under färden kom vi att tänka lite extra på Lovisa...



Nu är väl inte någon där den ska. Men blommorna står kvar, vissa högre än andra och kanske någon håller till dess vi åter är samlade... Nu har istället Enzo varit ensam och då händer det ju grejer vill jag lova. Frågan är mer vad det där garngrejset var innan det blev till trassel på govet...

Efter hönskoll, hundpromenad och lite plock och pill, lämnade vi Enzo att, tillsammans med de fem katterna, vakta huset innan Isabelle kunde komma och göra dem sällskap. Så landade vi hemma hos mig i soffan, med bara en katt och en hund, men med mycket kvällsmat och ännu mer godis. "Det behöver ju inte vara lördag för att man ska få äta godis" som pappa säger. Det sa han nog inte när jag var liten.

Drömmen om våren

Dagens middag bland påskliljor på bordet och med snarkande hund i hallen och snö utanför fönstret. Blev det inte vår igår? Det hörde visst ingen enda snöflinga...

Drömmarna gräddas (och äts snart, var så säker!) medan vi väntar på våren

Cello o Melva o godispåsen

Om du sitter på tåget och undrar hur Cello har det; han har det gott! Godisgott...

Sanning eller charm?

Det är inte äckligt, det är inte gott. Det är charmigt! Så säger Johan.

Synd att charm inte smakar bättre! Så säger jag.
Vilken bild som visar sanningen? Kanske den som är charmigast, vilken det nu är.
Men så är smaken som baken, lite bakom och efter, kanske lite ur form och skymd, men alltid och helt med sin charm. Typ :)
Vi ses snart igen min vän! Gärna mer av gott och nej tack, inget äckligt. Men du, helst inte så mycket charmigt heller ;)

Efter sjukhuset

Vårt besök drog (som vanligt) ut på tiden... alltså efter besökstiden.
När vi till sist ändå gick gjorde vi matstopp på Stigs café.

Enligt tradition: "familjefoto i sjukhussäng". Och så våra frasiga fina mackor bakom soffans korstecken...

Grattis! En sen focaccialunch i sen födelsedagsuppvaktning. Och tårtan kommer också. Sen. Det är ju tur att Lovisa tycker att det har sina positiva sidor, detta med utdraget födelsedagsfirande!

Efterlängtad och god latte, grönt och gott chaite och sen en helt vanlig kopp svart åt far. Och två vita söta sockerbitar.
Så. Alla belåtna. Tack för i dag, helt alldeles slut för i dag!

Förskott på födelsedagsfirande

Mammanoni kom med födelsedagspresenten redan i dag. Pita, som jag önskat. Med spenat, som jag önskat. Tack!

Åh, vad gott! Det är inte bara jag som gillar pita. Också Melva fick smaka en smula. Men resten ligger i frysen och ska ätas med största andakt på födelsedagen.

Tack och bock för finfin sock!

Johan blev både överraskad, nöjd och glad över värmande raggsockor av bästa Birgitdesign!




Hos Johan blev det grekisk. Till sist.

Vi firade avklarade saker, så som tenta och pappavecka. Och vi firade på bästa sätt; gott och länge som sig bör!

Och skjuts in i ugnen!

...men ojdå och hoppsan, något glömt? Ut ur ugn och på med det glömda

...och, så där, skjuts in i ugnen igen!

Och gott blev det till sist också :) tack Johan!

Alla är där dom ska!


Det firar vi med blommor o bakelser framför brasan, hurra!

Macaroner söta som socker - att titta på

Fina vännen Els körde mamma hem till oss och det tackar vi alla för! Emelie sovande på ovanvåningen, Lovisa i tåg på väg hitåt... åh, så gott att vara samlade under samma tak igen!

Fredagens godisskål

fast ännu lever hoppet att den räcker hela helgen!
God helg önskar vi i skålen!

Missa inte Sjödin!

Honom ska man missa så lite som möjligt!

Pepparkakor och suddig Svea

Middagsgäster både kring och under bordet

"Ät en pepparkaka, så blir du snäll".
"Tycker du jag är elak?!"
Om man frågar pappa handlar det inte om att man ska äta pepparkakor för att bli snäll. Nej, man ska äta för att förbli snäll! Du tycker det låter precis sak samma? Icke! Pappa har ju finurligt gjort så att det alltså alltid är läge att äta pepparkakor, snäll eller ej eller alldeles jättegenomsnäll.

I dag satt vi inte tillsammans ensamma kring köksbordet, utan fick ännu mer sällskap av Emelie och Svea. Melva var väl inte direkt överförtjust över ännu ett hundbesök ("hur många hundar finns det egentligen?" verkar hon tänka "och måste varenda en komma just hit?!") och satt mest uppe i bokhyllan och höll hökkoll på hundens minsta lilla rörelse. Men pappa och jag klagade då inte. Fast pappa klagar kanske snart, när jag ber honom dammsuga. Igen.

Suddiga Svea smutsade inte ner mycket, men lite.
För mest är det väl de tvåbentas spring in och ut i snö och grus som lockar fram dammsugaren...

Festlig fredag med tonårsstjärnor

Så här mitt i veckan (då det plötsligt blivit vinter just när startskottet för våren skulle smälla av och istället gjorde att allt liksom lite kom av sig) kan det väl vara uppiggande med en tillbakablick på helgen? Jo, jag tänkte väl det! Varsågod, ett kinderäggsinslag - musik och dans och överraskningar, till gädje för både öra och öga:
 
 
 

Dagens

Dagens lunch med olika nyponsoppatillbehör, men genom fönstret samma härliga vårsol som lyste in på oss båda

Dagens

Lite av dagens gottesaker
Efter Berntsfikastunde köpte vi viktigheter såsom kaffe och choklad och mängder av bananer.

Alla goda ting är tre, sa pappa och tog tre sockerbitar.
Men "bara" två påsar gott att fika vidare på fick vi med oss hem.

Farligt inspirerande promenad

Vi bestämde oss för en kort kvällspromenad och kort blev den. Kylan nästan jagade oss in igen. Farligt kallt var det, som du ser. Fast var det verkligen kylan som jagade?
Eller var promenaden lång nog för att inspirera resten av kvällen, inte minst val av tv-program till kvällsmaten?

Pappa och jag på Agatha Christie-promenad?

Söndagsmiddag




Uppochnerpåvända världen

När pappa är här blir allt lite uppoch ner ibland. Ja, se själv bara! Försök sen göra samma sak om du kan :) Det ska tydligen vara hälsosamt.
 
 

Härlig söndagsfika

med nybaktvarm o sommardoftande (jordgubbar ju!) kaka. Kan nog inte bli mycket bättre. Jo, det kan bli vår på riktigt..!

Men under tiden man väntar är det ju härligt med söndagsfika med sådana här fingerspretiga, fotograferande, fnissiga flickor! Tack för i dag hörrni! Många kramar till er båda två ♥

Mellokvällomat

Inga glättigt glada miner kanske, där vi satt tre i rad och tittade på spektaklet, men sen dukade vi fram kvällsmat och blev genast gladare!

Sol ute, eld inne

 
Jag åkte ut till landet och möttes av vackert väder och vårsol. Men åh vad kallt! Utomhus var jag därför så lite som möjligt och jag höll mig helst alldeles nära kakelugnen.
Vackra Solgården
 
 

 
Kanske lite svårt att se, men visst anar man väl ändå en välkomnande Enzo där i fönstret..?
 
Vi firade avklarad städning med lite gott framför elden. Vi var var värda både smörgåstårta (Västkustdröm, smakade lite gott som den heter och ser ut) och kaffe och sedan kaka till påtåren.

Lunch med Erika

Broccolisoppa med ingredienser jag redan glömt, vilket är lite tråkigt med tanke på att det smakade gott. Så är också minnet kort men gott.
Lycklig Melva fick sista biten av Erikas makrillmacka
Erika passade på att ta en klassisk instagram-lunchbild.
Själv tog jag en bild genom vattenglaset och kände mig nöjd med det.

Nu blir det fika med pappa ute på landet och till kvällen blir det kanske tonår. Jo jo, det ser ut att bli en fin fredag det här!

Annorlunda gudstjänst

Det viktiga är inte utsidan heter det ju. Jag hoppas det inte stör hur det ser ut, så det står ivägen för vad som sägs. För det som sägs är bra, ja, som vanligt när det gäller Tomas Sjödin. Så ta dig tid att lyssna nu, om du nu inte var med i onsdags.
 
Pappa och jag mötte Anna ute på parkeringen och for iväg till Hillstorp och Hamnkyrkan. Vi kom i god tid, men inte i jättegod tid som gör att man får sitta långt fram. Nu satt vi ju långt fram (även om huvudena framför utgör större delen av mitt synfält om man ser till filmningen) men det var tack vare platser som Åsa sparat åt oss. Stort tack för det! Det är trevligt för oss som är lite korta i rocken att slippa sitta längst bak och försöka kika genom rader av huvuden... Men tanke på hur det ser ut här nedan kan du väl tänka dig hur det skulle sett ut med en rad eller sju till ;)
 
 
Annorlunda gudstjänst i Hamnkyrkan i Hillerstorp. Så annorlunda att den hölls en onsdag. Däremot hör det till vanligheterna att Tomas Sjödin är ack så god att lyssna till. Då gör det liksom inte så mycket att man är darrig på handen, försöker fånga talaren mellan några huvuden... så slut ögonen om du vill - men slut inte öronen! God lyssning :)
 
 
Här är sången som Tomas talar om. Och texten, om du bara i tysthet vill läsa.
 
 
 
Dom band som binder mig här
Ska jag långsamt lösa upp
Då jag vet att jag gjorde allt jag kan
Ger jag mig rätten att ge upp

Det blir aldrig bättre
Vi kommer aldrig närmre
Vi är aldrig starkare
Än vår svagaste punkt
Kedjan är svag
Då länkarna felar
Och bojen runt foten väger tungt
Jag vill aldrig va något tung för dig
Som hindrar dig från att resa dig upp
Dom band som binder mig här
Ska jag långsamt lösa upp

Jag vill inte snärja eller binda dig
Även om du säger att jag får
Nej, jag vill bara kyssa dig på munnen
Och säga tack för allt innan jag går

Dom band som binder mig här
Ska jag långsamt lösa upp
Då jag vet att jag gjort allt jag kan
Ger jag mig rätten att ge upp
Det blir aldrig bättre
Jag vill alltid närmre
Längtans trådar som snärjer oss som vill mer
Bunden till händer, fötterna bundna
Tyngda faller vi ner

Och jag vill aldrig va nåt tungt för dig
Som hindrar dig från att resa dig upp
Dom band som binder mig här
Ska jag långsamt lösa upp

Jag kan inte stanna du måste förstå
Kyssar och tack men nu måste jag gå
För jag vill inte vara din fångvaktarinna
Kyssar och tack,
det är hög tid för mig att försvinna
För dom band som band mig här,
har jag långsamt löst upp..
 
 
 
God helg, mina vackra vänner!
Kramar o kärlek ♥ Becky
 

Johans verktygslåda


Efter goda bullen och åh så söta bakelsen till kaffet hittade jag en kanske ännu sötare liten ask i köket.

Tack min vän för alla sötsaker! Alltid lika gott att minnas och glömma och minnesleta och tappa trådar med dig :) Vi ses om en vecka och som jag ser fram emot kockmössan, nästan mer än maten faktiskt ;) God helg på dig! Vila nu mycket, inte minst huvudet...

Allt lutar!

Tomas Sjödin talade om att allt lutar, lutar åt Gud om vi vågar att göra ingenting


Sen åkte jag till landet med pappa. Men då lutade det mer åt diket. Tur att min pappa är Hulken!

Första åttan


Här vinkar mamma glatt till kameran, men slutnotan blev ju större än 8 kr till sist. Men smakar det då kostar det och tänk så gott det satt med Margitbesök, smörgåstårta och göteborgshumor till kaffet!

Titta! Första snödropparna såg jag här på Hisingen och plötsligt kändes våren i luften. Välkommen du efterlängtade!

Goda smörgåstårtebitar tog vi med oss och Margit hade fyllt kakfatet till bredden. Pappa åt kaka efter kaka.
"Du klämde den med"
"Nä. Jag åt upp den"
Vi tittade på gamla foton och pappa och Margit fönstertittade på nån stor maskin (ingen av oss vet vad den gjorde där, bara kom, stannade till och körde vidare) och mamma hittade sin look alike på en byrå...



Så vinkades vi av i vanlig ordning av Margit i balkongdörren. Vi ses snart igen! ♥

Framme i Frölunda

Hade vi svängt åt andra hållet hade det kostat 8 kronor






Om den förra inte höll måttet

här är en med hög klass och, i alla fall ibland, rätt siffor, varsågod:
 
 
 
Hoppas att du har en fin födelsedag Lovisa!

Kära lilla lillasyster

det är din dag i dag! Grattis och hurra på din födelsedag!
Jag hoppas att du får ett toppenår från början till slut. Helt enkelt fler och många många dagar som den där februaridagen förra året. Och som den där efterföljande uppesittarnatten (fast vi låg ju mest ner - på tal om det, tack för att jag alltid får låna din säng under mina Malmö-nätter!) Och när det kommer någon dag som går mest i grått och gråt, så titta då tillbaka och minns och vet att sådana här dagar kommer snart igen, när man minst anar det, när man mest behöver det... Du är värd varenda en! Puss♥kram
 
 
Från natten efter vår melodifestivaldeltävlingsgenrepstitt, Malmö arena
(dit vi återvänder för escfinalgenrepstitt om bara nån månad).
Därtill några bortförklaringsklipp från sommarens minutenfesttävlingstester).
Visst har du haft fina dagar? Förhoppningsvis lyckas jag fånga några
sådana under också detta ditt tjugotredje år... grattis i förskott! ;)

LOL

Josephine har snygga glasögon. Men inte när de sitter på mig.

Kvällens LOL bjöd på (efter skön lovsång, goda och inspirerande ord från Jenny Berggren och god fika) vattenkrig (som Alfred tyckte var mitt fel, fast jag aldrig fattade hur det kunde komma sig) och konstverk i form av x antal kinderäggsskräp. Kan med fördel bäras som armband, halsband eller varför inte som alternativ Hawaii-lei?

Bland bullar och bakelser



På väg ut till landet köpte jag mig alldeles utomordentligt passande, liksom specialbeställda, bakelser. Goda var de också. Och mamma bjöd på nybakat.

Jag hoppas att helgen fortsätter på samma goda sätt.
I morgon blir det LOL, så möjligheten finns absolut. För dig med hoppas jag :) god helg!

Becki peppar och saltar

Från lillasysterblogg till lite större blogg...

RSS 2.0