Öppen inbjudan:

Julkalenderstarten är något man (tycker jag) aldrig får missa och jag hade planer på att bjuda in till julkalenderfrukost just denna första december. Så såg jag att kalenderpremiären inte är klockan 9.15 som jag (av oklar anledning) trott, utan redan 8.45. Nej, det går bara inte! Men kanske om jag får ett års uppladdning, så håll utkik efter frukostinbjudan om lite drygt ett år ;) Till dess och för denna gång blir det så här härligt krångligt:
 
Välkommen på första adventskvällsmatsmys med dubbeljulkalenderavsnitt... eller helt enkelt kvällsmat och kalender, söndag 18.00!
 
 

Pappa o jag o mycket kaffe






Pappa o jag slänger in ved i kakelugnen

under tiden som vi lär oss ett o annat om ved... Men att det är en tillfredsställelse att sitta framför en brasa (än att bara bli värmd av element) se, det har vi vetat sedan länge!



Kinderägg

om katten själv får välja



En fråga om armband

Och nu undrar alla om du har ditt kvar, Linnea :)
 
Erika förvarnade att hon kunde tänkas ställa en fråga och jag började smygfilma i alldeles rätt tid...
 
 

Om någon undrar vad jag gör...

Melva hjälper mig i allt jag gör! ;)

Ute på landet är det varmt o skönt

Äntligen har golvvärmen kommit igång (går utmärkt att gå i bara strumplästen)! Men vi valde ändå att fika framför sprakande kakelugnen. Där satt vi med nål (jag lagade min jacka) o stickor (mamma inne på tredje paret strumpor) o nu är alla kakor slut (pappas jobb typ)



Wordfeudfejd över köksbordet

Erika kom över för en kopp kaffe och rematch och tänk ändå vad kul man kan ha tillsammans, trots att man sitter där med varsin mobiltelefon och glor... Tack för i dag!

Gruppen har valt ny bok inför nästa termin

"Salt" av Runar Eldebo :)



Kyrkkaffe - en av helgens alla många fikastunder



Gammalt och nytt, fräckt och fint

 
 
Ja, många var historierna. Men den kanske allra sötaste av dem fick jag inte med, men den kommer här så som Linneas minns den:
 
 
Tack för i dag, helt slut för i dag!

Kvinnofrukost med små och stora fruntimmer (och faktiskt också lilla fruntimrets man)


 
Till Bredaryd (med endast två simpla felkörningar, det du! Nästan som att köra helt rätt ju!) tog jag med mig Anna o Linnea, men inte kameran (som låg hemma på laddning inför missionsauktionen senare i dag) så jag tog mig vissa friheter med Linneas istället. Som synes hör ovan :) Nedan finns mobiltelefonfoton som trots allt måste ses mer som rena minnesbilder (minneshjälpbilder alltså) och därför tillräckligt bra i sin söndersmulade suddighet...

 
 
 
 
Lite hjälp på traven kan bilderna ändå behöva, så det är bäst jag säger som det faktiskt var: frukosten var god, sällskapet ännu godare, kvinnorna många och skratten fler ändå! Nä, den resan ångrar jag inte, trots kort sömn, lång väg, (felsvängarna alltså) tjock mage, smal... nå, inget blev nog smalare. Jag har ju inte ens fikat klart för i dag, med auktionen som väntar...
 
 
 

Och pizza i sällskap med två snattriga systrar är också väldigt gott!

Vilken härlig kväll det blev! Jag vet faktiskt inte vad som var godast och gjorde godast... Pizzan, pratet, kramarna, tonårs andakt? Eller var det rent av mötet på slutet med trötta men glada auktionsgänget, vägg i vägg med tonårsandakten? Eller kanske detta att jag (på andra försöket/inviten) lyckades få till en high five..?! Nåväl, allt var ju gott! <3

Kvällsgott är nog lite extra gott ändå

Vi tittade på "Hela Sverige bakar " och till allas (tre) lycka blev en (den fjärde av oss) inspirerad nog att ge sig ut i köket... Tack!





Mamma har stickat till missionsauktionen



Sanslöst snygga systrar



Te o twilight



Mina två koppelkatter i röda band

 
 
Ute hänger min svarta spetsklänning på vädring och Noa och Melva tar en promenad, så långt nu ett rött koppel kan ta en.

Typiskt svenskt?

 
Eller är det vanligt förekommande att sitta i rad och stå på led på konsert? Men det blev ju faktiskt bättre ju senare kvällen blev, så det typiskt svenska är kanske att vi har lite längre startsträcka innan vi sträcker på oss, reser oss och söndrar led och rader.
 
 

Fars dag

som var i går och firades i förrgår och här, i dag, har du bilderna! (och med hjälp av dem ser du hur vi brukar göra tårta, med undantaget att det uppepå grädden brukar vara never stop eller något annat som åtminstone större delen av familjen finner vara godaste gott på en tårttopp)
 
 
 
 
 
 
 
Man lätt luras att tro att det var Enzo som fixade tårtan. Eller i alla fall var med på ett hörn (ja, tro mig, de fåtal bilder där han inte syns står han bara precis utanför bild eller skymd bakom Lovisa, tårta eller köksbord). I slutändan var det nog mest han själv som kände sig lurad, stackarn. Men så är han inte heller far och tårtan var ju trots allt en farsdagtårta. Det ser man för att det är en prinsesstårta, pappas favorit! Varför favorit? Kanske för att tre av fyra döttrar inte tycker om marsipan och därför med tackamhet lastar över bördan på pappas fat? Till pappas glädje.
 
 
 
 
Enzo skulle gärna vara far. Eller i alla fall äta tårta.
 
 
 
 
 
 
 
Hurra för far! Hoppas tårtan smakade :)
 
 
 

Lördagsgodiset är serverat

 
Redan i går fick katterna sitt och här, ja, här får jag mitt som jag delar med mig av:
 
 
 
God helg!

Syster på te

Eller: Tekatt som systerfika
och Melva hoppas få smaka på en lunsbit...

Kaffekatt som Erikafika



Vill du följa med?

 
Nog för att det är mysigt att sitta inne och kura dessa höstdagar, men det är också roligt att ge sig ut och iväg och se och höra och lära lite nytt. Detta är vad jag är sugen på den närmsta tiden (kanske har du lust att följa med på något? Det är ju, som blivit sagt så många gånger om, mycket roligare med sällskap!) och kanske blir inte allt av, men förhoppningsvis något:
 

 

Söndag 11 nov 15.00 - Bibelseminarium med Leif Carlsson i Skillingaryds församlingshem

Teol. dr Leif Carlsson -. "Hur hanterar man en omöjlig uppgift och ett ifrågasatt budskap?"  - Om profeter då och nu.

 
(Leif Carlsson har jag lyssnat till några gånger (bibelskolan i Värnamo) och han brukar vara bra) :)
 

 
Kvinnofrukost
 
Gunilla "Lilla fruntimret" Dahlgren
 
Välkommen på kvinnofrukost i Bredaryds församlingshem lördag 17 november klockan 9.00-11.30.Gunilla "Lilla fruntimret" Dahlgren kommer och berättar om att hitta pärlorna i vardagen.
 
 
(Frukostpriset vet jag inte, men det brukar väl ligga kring dryga 50-lappen.)
 

 
29/11 kl. 11.45 är det andakt och sopplunch i församlingshemmet här i Gnosjö. Ensam vill jag inte gå... så jag hoppas på att någon mer än jag är soppsugen!
 

 
 
4/12 ligger ju väldigt långt in i framtiden... men ändå, vill du följa med? :)
 

 

Nåt för både kropp och själ



Dubbdäck i bagaget o bibeln i handväskan

Nu far mor och jag mot Värnamo och bibelskolan. Men först ska jag lämna in bilen, som jag förhoppningsvis får tillbaka i slutet av veckan, körduglig, besiktigad utan fel att rätta, med dubbdäck på o vinter ändå på lite avstånd... tack. Och tack pappa för hjälp med däcken!



Fikar med ett ljushuvud och en eldsjäl



Alltid minst en mil efter alla andra

 
 
 
Men nu ser jag att den där Twilightsaken
går som, ja, typ som maraton. Tänk så
lämpligt, nu när jag är så maratonvan
och maratonsugen och ändå har
maratontempot igång! Men är det inte
så att allt ändå är lite roligare i sällskap?
Jo! Så när kommer du? Du kan komma
både tisdag (i kväll alltså) och torsdag,
men väljer du onsdag missar du tyvärr
första halvtimman (eftersom jag just
denna onsdagskväll ska på bibelskola i
Värnamo). Hur som haver så är det
klockan 21.00 som gäller. Hojta till så
dukar jag fram en kopp åt dig också :)
Välkommen!
 
Hörde att du, Lovisa
kommer hem och hitåt redan på torsdag...
lite twilightsugen torsdag kväll? ;)
 
 
 
 
 
 
Film är kanske bäst på bio, men ändå minst
lika bra hemma om man frågar mig

Bjuden bjuder igen och bjuder in

 
Jag blev bjuden på middag hemma på landet. Tog med mig kakor efter söndagens bakbonanza. När jag kom hem till kvällen och just satt mig ner för kvällste och tv-titt knackade Erika på. Välkommen! Så blev det sällskap till tesörplandet också!
 
 
Öjjan låg och vräkte sig framför kakelugnen (till dess jag tog hans plats)
 
 
Tre nyanser av brunt
 Mellan tesipparna gosade Erika med Melva
 

Kylskåpsstäd

 
Man hittar ju alltid något oväntat i kylen när man städar. Något konstigt köp, en konstig burk, något alldeles bortglömt eller bara otroligt gammalt. Ibland hittar man saker som inte alls borde vara i kylskåp. Det gjorde jag i går.
 
Vid första anblick ser det helt normalt ut
 
 
 
Sen ser man
 
 
Till sist blev det rent och fint och kattfritt också.
 

Inte riktigt som vi brukar

eller: "En annan typ av "spegelbilds-bild'"
 
Vi hade en fin kväll, precis som vi brukar, Johan och jag. En kväll av prat och grubbel, nostalgi, att spegla sig i varandra. Vi gör det där ganska mycket, som ni kan se.
 
 
Ibland är det svårt att veta vem som sa vad.
Ibland är det svårt, till och med när vi är alldeles tysta, att veta vem som är vem.
 
 
 

Beckys bästa bloggbilder!

 
Kanske att den populära "spegelbild-bilden" med blixtrande kameran mitt i nyllet fattas... men här kommer mina bästa bilder, i sann blogganda med plutmunssjälvporträtt och allt!



 

 
 
Har man en blogg
och har man ett band
då måste man se till att ta
några bloggbilder
värdiga ett band
som ska synas på bild
på en blogg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och när jag ändå är igång slänger jag med några fler minnesbilder från den fina dagen som var både regntung och full av rappgung och god mat med schvung och belönings-tårt-i-mun... jo jo, 13 oktober, en dag att minnas! Här har du lite hjälp på traven:
 
 
Som brukligt fanns en kravlista värdig värsta divan. Och vi var två, så det var liksom dubbelt upp och överdosering av bästa sort på bästa sätt.
 
 
När de anlände till plats för skådespel och storslagen succé
fotograferade divorna varandra.
Jag vet inte, men det kändes liksom värdigt. Det syns väl?
 
 
Det visade sig vara dukat för både fest och succé och allt blev kanske inte riktigt som det skulle, men minst lika bra som kunde väntat sig och ändå riktigt bra.
 
 
Inga lampor i vår glasveranda. Men husets alla ljusstakar samlades och med hjälp av dem lyckades det spridas både värme och ljus nog för invigningsfest i regnruskig höstkväll, så att det inte kändes det minst ruskigt utan bara festligt.
 




 
 
Efter fullt av förberedelser,
smakfulla divalater,
smakfullare mat, smaskig äppelmustinvigningsskål
och sång... äntligen tårta!
Många bilder på den blev
det inte, fast det har inte
att göra med att den inte
var fin (för det var den!)
utan är av den enkla
anledning att den tog
slut i ett nafs.
 
 
 
 
 

Vilken film i ordningen?

 
Snart är det lördag kväll och då kommer Johan hit på middag, åh så gott! Men kanske får jag passa på att spela in en film medan vi sitter i köket och smaskar, sörplar och sippar och smular? Eller går denna film under rubrik "film jag redan sett" eller kanske "film vi faktiskt inte ska se".
 

Becki peppar och saltar

Från lillasysterblogg till lite större blogg...

RSS 2.0